Nyhtöleipä
1 ranskanlaiepä / maalaisleipä
100g voita
1 yksikyntinen valkosipuli
suolaa
mustaapippuria
½ puntti persiljaa
6 dl maukasta juustoa (itse laitoin emmental- ja mozzarellaraastetta)
- Leikkaa leipään melkein pohjaan asti viiltoja siten, että päälle muodostuu ruudukko.
- Sekoita raastettu valkosipuli, voi, hienonnettu lehtipersilja, ripaus suolaa ja reilusti mustaapippuria sekaisin.
- Tunge maustevoita leivän viiltoihin joka paikkaan.
- Kääri leipä folioon ja laita se uuniin n. 10 minuutuksi 200 asteeseen.
- Ota leipä uunista ja lisää juustoraaste viilkoihin joka paikkaan tasaisesti.
- Laita leipä takaisin uuniin n. 15 minuutiksi kunnes juusto sulaa ja saaa hieman väriä.
- Tarjoile leipä heti.
Leivästä on ihana vetää (nyhtää) paloja joissa on maukasta valkosipulivoita ja sulanutta juustoa - ah! Todella todella hyvää! Ei ehkä joka viikottaiseen herkutteluun, mutta satunnaisiin herkkuhetkiin ihan ykkösjuttu. Suosittelut ja peukut täältä!
Onpa hauska idea! Meillä nyhdetään sunnuntaina possua, mutta pitää kokeilla tätäkin versiota joku kerta.
VastaaPoistaHyvää oli ainakin salaatin kanssa :) nyhtöpossua ei kyllä voita mikään!
PoistaTaas mä katselen tätä :D Juuri päätin alkaa hieman tarkkailemaan ruokavaliota ja sitten sun sivuille samantien herkuttelemaan!
PoistaHaha ihana Peggy! <3 saa ja pitää herkutella, kohtuudella :)
Poista