Pasteijat ovat superhelppoja tehdä ja niitä valmistaa nopeasti isonkin määrän. Hyvä laittaa pakkaseen osa vierasvaraksi tai omiksi tarpeiksi. Pasteijoihin uppoaa melkein mitä vain. Tällä kertaa täytteeseen meni jauhelihaa, basmati-riisiä, fetaa ja reilusti mausteita. Tuli todella hyviä! Ja oikaisin mutkat tällä kertaa tekemällä valmiista lehtitaikinasta :) Joskus elämä on liian lyhyt oman taikinan valmistamiseen. Vaikkakin voin todella lämmöllä suositella itsetehtyä rahkavoitaikinaa joka on todella helppo tehdä ja maku on aivan uskomaton!
Mausteiset feta-jauhelihapasteijat (n. 30 kpl)
700g valmista lehtitaikinaa
400g naudanjauhelihaa
200 g fetaa
3 dl keitettyä riisiä (minulla meni basmatia)
1 kananmuna
1 yksikyntinen valkosipuli
1 iso sipuli
1 punainen chili
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
reilusti mustaapippuri myllystä
öljyä paistamiseen
kananmunaa voiteluun
- Hienonna sipuli ja paista se kauniin kuultavaksi öljyssä.
- Lisää sekaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna jauhelihan jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon keitetty riisi, raastettu valkosipuli, hienonnettu chili ja muut mausteet.
- Murusta feta joukkoon ja sekoita hyvin. Lisäsin lopussa vielä yhden raa'an kananmunan sitomaan seosta, mutta se ei ole välttämätöntä koska feta sitoikin aika hyvin täytettä.
- Kun olet sulattanut lehtitaikinan kaulitse sitä ohuemmaksi ja ota pyöreällä muotilla siitä taikinaa. Toista niin kauan kunnes taikina on käytetty kokonaan.
- Täytä ympyrän puolikas täytteellä, taita toinen puolisto päälle ja painele haarukalla reuna tiiviisti kiinni.
- Voitele kananmunalla.
- Paista paisteijoita 200 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes kauniin kullan ruskeita.
Nämä ovat helppoja ja hauskoja tehdä. Näissä on enemmän makua on ihan peruspasteijoissa ja maistuvat varmasti kaikille! Hauskaa puuhaa myös lasten kanssa :)
Loistava ystävänpäivälahja. :) Minulle kyllä maistuisi tämmöiset, herkulliset täytteet!
VastaaPoistaMinä rakastan ruolla kun en muutakaan osaa :)
Poista