Teen kotoa intialaista ruokaa paljon ja aina itse alusta asti. Olen kokeillut valmiita tahnoja ja currypasteja. Ne eivät vaan saa minua lämpiämään sen jälkeen kun on saanut hyvää intialaista. Kaikki kunnia valmistahnoille, mutta intialaisessa ne eivät ole minua varten. Itse saa tehtyä niin hyvää kunhan on maustekaappi kunnossa ja jos joku meillä on kunnossa se on maustekaappi! Olen mausteiden suurkuluttaja ja en usko less is more ajatteluun vaan intialaisessa more is more ehdottomasti :) Pliisuilemalla ei tehdä hyvää inkkaria. Ja voit unohtaa sen keltaisen curryjauheen kaappiin, sitä et tule tarvitsemaan ikinä missään. Et ainakaan intialaista ruokaa tehdessä :)
Tällä kertaa lähin tekemään Butter Chickeniä joka on yksi intialaisen keittiön klassikoita. Syystäkin. Erittäin hyvää on! Googlailin aikani ohjeita ja löysin erittäin kelpo-ohjeen Hiidenuhmaa-blogista joka oli löytänyt ohjeen vanhasta intialaisesta keittokirjasta. Vanhat perinteiset ohjeet ovat ehdottomasti parhaita tässä tapauksessa. Tämä ohje on helppo, vaatii aika paljon aineita mutta on kaiken sen arvoinen. Itse ruoka valmistuu nopeasti, mutta kanan marinointi ottaa vuorokauden joten kannattaa lähteä hyvissä ajoin liikkeelle. Jos tänään päätät tehdä on ruokasi vasta huomenna valmista :)
Butter Chicken
600g broilerin fileitä
marinadi:
4 dl turkkilaista jugurttia
3 solovalkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 ½ tl garam masalaa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua
kastike:
200g paseerattua tomaattia
50 g voita
1 tl chilijauhetta
1 ½ tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
½ tl jauhettua kardemummaa
0,5 dl kermaa
suolaa maun mukaan
3 rkl mantelijauhetta
3 dl marinadia
puntti korianteria
- Aloita marinoimalla kana. Leikkaa broileri isohkoiksi paloiksi.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
- Ota marinadia erilliseen kulhoon 3 dl.
- Sekoita broilerit loppuun marinadiin huolellisesi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin vuorikaudeksi.
- Seuraavana päivänä paista broilerit nopeasti pannulla ja ota ne kulhoon hetkeksi pois pannulta.
- Kuumenna pannulla voi.
- Lisää voihin mausteet ja sekoita hyvin.
- Lisää seokseen säästämäsi 3 dl marinadia ja paseerattu tomaatti.
- Lisää kanat sekaan.
- Hauduttele kunnes kana on kypsää, ei pitäisi kestää kauaa,
- Lisää lopussa maun mukaan suolaa ja puntti hienonnettua korianteria.
Tarjoile butter chicken basmatiriisin, naan-leivän ja mangochutneyn kanssa. NAM!
Jos innostuit intialaisesti ruoasta käyhän kurkkaamassa reseptini myös rogan joshiin
Kiitos ohjeesta. Tähähän minä teen, pitää vain hakea pari ainesta vielä kaupasta. Kiitos! :)
VastaaPoistaToivottavasti tykkäät! :)
PoistaTein itse ensimmäistä kertaa butter chicken kaikilla lisukkeilla muutama viikko sitten ja ihastuin iki hyvin :) Kuviasi katsellessa tuli taas nälkä.
VastaaPoistaIhana ohje sinulla myös blogissa. Kyllä intialainen on vaan hyvvee :)
PoistaTätä on nyt viime aikoina tehty monessa blogissa. Minullakin kokeilulistalla, koska kaikki mausteinen ruoka maistuu.:)
VastaaPoistaHuomasin vasta jälkikäteen, että on ollut tosiaan suosittu ruoka blogimaailmassa. Voin suositella Katja, on hyvää :)
VastaaPoistaTämähän tuli kuin tilauksesta. Juuri mietimme kotona, että seuraavaksi opettelemme butter kanan teon. :)
VastaaPoistaGreat minds think a like ;) Tsemppiä butter chickenin valmistamiseen, tykkäätte varmasti! :)
PoistaIhan mahtavaa oli! 😛 Kiitokset reseptistä :)
VastaaPoistaEikö ollutkin? :) kyllä inkkari on parasta <3
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTätä on tullut tehtyä muutamille vieraille, ylistystä tullut. Nyt taas ainekset kauppalapussa. Tosi hyvä ohje!
VastaaPoistaKiva kuulla, että on maistunut! :) itse syön rogan joshia juuri nyt ja ai että on hyvää <3
PoistaKeltainen curryjauhe toimii ainoastaan sinappisessa perunasalaatissa jota teen ja joka on koko perheen grillikesän kestohitti 😄
VastaaPoistaVoi nam, kuullostaa hyvälle! Täytyypä kesällä väsäillä jotain tuollaista :)
PoistaTämä on kyllä tosi hyvää. Samoin rogan josh -resepti. Kiitos näistä 😋
VastaaPoista