maanantai 16. maaliskuuta 2015

Nopea ja herkullinen kylmäsavulohipasta

On päiviä kun aikataulut paukkuu ja ruoanlaitolle ei ole paljon aikaa urhatavissa. Aina ei pysty olemaan etukäteen viisas ja miettiä mitä seuraavana päivänä syödään. Silloin mennään töiden jälkeen kauppaan, ostetaan aineet ja tehdään mahdollisimman nopeaa, mutta hyvää ruokaa. Mausta en suostu tinkimään edes kiireessä. Ruoan on maistuttava hyvältä tai en suostu syömään sitä :)

Savulohipasta syntyi tällaisella hetkellä. Osittain siitä mitä kaapissa on ja osittain kaupassa keksien. Lopputulos oli taivaallisen hyvä! Niin hyvä, että tämä ruoka taatusti jää ruokalistallemme pysyvästi. Kylmäsavulohi, kaprikset, ruohosipuli ja kermainenkastike ei voi olla huono juttu maanantaisin <3



Kylmäsavulohipasta

300g kylmäsavulohta
sipuli
200 g valkosipulituorejuustoa (tai jotain muuta tuorejuustoa)
2 rkl kapriksia
1 dl vettä
1 dl kevytkermaa
½ dl ruohosipulia
suolaa
mustaapippuria myllystä
öljyä sipulin paistamiseen

täysjyväspagettia


  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä.
  • Lisää pannulle valkosipulituorejuusto, vesi ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää kaprikset ja pippuri.
  • Leikkaa kylmäsavulohi n. 2 cm x 2 cm kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen.
  • Kiehauta nopeasti. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  • Lisää ruohosipuli.


Tarjoa pastan kera heti. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Ihana savuisuus, kapristen suolaisuus ja kastikkeen täyteläisyys. Parasta ruokaa hetkeen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti