tiistai 3. maaliskuuta 2015

Salami-feta-tomaattipiirakka

Blogia seuraavat ovat jo huomanneet minun rakastavan suolaisia piirakoita. Ne ovat minun bravuurini ja niitä tykkään tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Maistuvat aina ja niihin on helppo upottaa jääkaapin jämiä. En tykkää heittää ruokaa roskiin vaan mielummin jatkojalostan ruokia eteenpäin. Näin usein syntyy suolaiset piirakat tai myöskin iltapalaksi kun ikuinen leivän syönti kyllästyttää.

Blogini ehdottomasti suosituin ja Googlesta haetuin resepti on suolainen piirakkapohjani joka onkin Googlen hauissa heti kärjessä. Piirakkapohja on helppo, yksinkertainen ja ihan äärettömän maukas. Maun salaisuus piilee aidossa voissa joka paahtuessaan antaa uskomattoman ihanan maun. Toinen salaisuus on aina muistaa esipaistaa pohja. Raaka vaalea pohja pilaa hyvänkin täytteen. Joten käytä aina oikeaa voita ja aina esipaista pohja. Vannon, että näillä ohjeilla onnistut joka kerta :) Minulta tilatan paljon suolaisia piirakoita joten  ilmeisesti maku on kohdallaan.

Tällä kertaa tehtiin salamista, fetasta ja tomaatista piirakkaa. Lieneekin itsestään selvyys, ettei noista aineista voi tulla kuin hyvää :) Rasvaa, suolaa ja ripaus raikkautta  toimii aina :)





Salami-feta-tomaattipiirakka

suolainen piirakkapohja

täyte:
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (myös kevyet käy)
100 g valkosipulimeetvurstia tai jotain muuta
100 g fetaa
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä
½ tl savupaprikajauhetta
100 g kirsikkatomaatteja


  • Esipaista ensin pohja, valmista täyte sillä välin.
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
  • Lisää sekaan suola, mustapippuri ja savupaprikajauhe ja kerma. Sekoita hyvin.
  • Leikkaa salami pieneksi ja lisää sekaan.
  • Raasta juusto ja lisää.
  • Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
  • Murenna feta pinnalle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit leikkauspinta ylöspäin.

  • Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.


Maukasta herkkua iltapalaksi, kahvipöytään, illanistujaisiin tai vaikka lounaaksi salaatin kanssa. Nam nam, meillä tykätään ainakin :)


7 kommenttia:

  1. Kuulostaa maukkaalta ohjeelta :) Suolan määrään on kuitenkin tainnut tulla typo, tuskin 1/2 dl on tarkoitettu laittaa...

    VastaaPoista
  2. Haha kiitos kun huomasit! Olis voinut tulla melko erilaista tuolla määrällä suolaa. Nyt korjattu :)

    VastaaPoista
  3. Mitä suolaisempaa sen parempaa :D Leikki sikseen, pitäisi itsekin kokeilla taas pitkästä aikaa vuokapiirakkaa. Tulee tehtyä pikkupiirakoita yleensä.

    VastaaPoista
  4. Maistuuko myös kylmänä? Ylioppilasjuhlien noutopöytään kun ajattelin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuu kyllä. Huoneenlämpöisenä mielestäni parhaimmillaan.

      Poista