Blogini ehdottomasti suosituin ja Googlesta haetuin resepti on suolainen piirakkapohjani joka onkin Googlen hauissa heti kärjessä. Piirakkapohja on helppo, yksinkertainen ja ihan äärettömän maukas. Maun salaisuus piilee aidossa voissa joka paahtuessaan antaa uskomattoman ihanan maun. Toinen salaisuus on aina muistaa esipaistaa pohja. Raaka vaalea pohja pilaa hyvänkin täytteen. Joten käytä aina oikeaa voita ja aina esipaista pohja. Vannon, että näillä ohjeilla onnistut joka kerta :) Minulta tilatan paljon suolaisia piirakoita joten ilmeisesti maku on kohdallaan.
Tällä kertaa tehtiin salamista, fetasta ja tomaatista piirakkaa. Lieneekin itsestään selvyys, ettei noista aineista voi tulla kuin hyvää :) Rasvaa, suolaa ja ripaus raikkautta toimii aina :)
Salami-feta-tomaattipiirakka
suolainen piirakkapohja
täyte:
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (myös kevyet käy)
100 g valkosipulimeetvurstia tai jotain muuta
100 g fetaa
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä
½ tl savupaprikajauhetta
100 g kirsikkatomaatteja
- Esipaista ensin pohja, valmista täyte sillä välin.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
- Lisää sekaan suola, mustapippuri ja savupaprikajauhe ja kerma. Sekoita hyvin.
- Leikkaa salami pieneksi ja lisää sekaan.
- Raasta juusto ja lisää.
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Murenna feta pinnalle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit leikkauspinta ylöspäin.
- Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
Maukasta herkkua iltapalaksi, kahvipöytään, illanistujaisiin tai vaikka lounaaksi salaatin kanssa. Nam nam, meillä tykätään ainakin :)
Kuulostaa maukkaalta ohjeelta :) Suolan määrään on kuitenkin tainnut tulla typo, tuskin 1/2 dl on tarkoitettu laittaa...
VastaaPoistaHaha kiitos kun huomasit! Olis voinut tulla melko erilaista tuolla määrällä suolaa. Nyt korjattu :)
VastaaPoistaMitä suolaisempaa sen parempaa :D Leikki sikseen, pitäisi itsekin kokeilla taas pitkästä aikaa vuokapiirakkaa. Tulee tehtyä pikkupiirakoita yleensä.
VastaaPoistaOn varmasti maukasta!!
VastaaPoistaOn kyllä, todella hyvää vaikka itse sanonkin :)
PoistaMaistuuko myös kylmänä? Ylioppilasjuhlien noutopöytään kun ajattelin..
VastaaPoistaMaistuu kyllä. Huoneenlämpöisenä mielestäni parhaimmillaan.
Poista