Käyhän myös tykkäämässä Ruokasurffauksesta Facebookissa saat kaikki uudet reseptit helposti uutisvirtaasi. Ryhmässä mukana paljon kivoja kokkaajia. Jaan enemmän kuvia ja vinkkejä facebookin puolella. Tulehan mukaan!
Suklaa-salmiakkijuustokakku (18 cm irtopohjavuoka)
150g Digestive-keksejä tai Domino-keksejä
75g margariinia
200g tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 dl lakritsakastiketta
150g maitosuklaata
50g tummaasuklaata
1 dl Turkinpippuri-crush rouhetta
3 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä
pinnalle Turkinpippuri crush-rouhetta
- Murskaa keksit joko yleiskoneessa tai pakastepussissa.
- Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
- Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan täytteen teon ajaksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
- Sulata suklaat esim. mikrossa (varo ettei pala!) ja lisää hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Sekoita hyvin sekaisin,
- Lisää lakritsakastike ja Turkinpippuri crush-rouhe ja sekoita hyvin.
- Kuumenna ½ dl vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita kuumaan veteen. Sekoita hyvin.
- Kaada liivateneste seokseen ja sekoita todella hyvin vatkaten.
- Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle Turkinpippuri crush-rouhetta.
- Laita jääkaappiin hyytymään vähintään vuorokaudeksi. Usein juustokakut ovat parhaimmillaan n. 2 päivän kuluttua teosta joten voit hyvin tehdä tämän ajoissa valmiiksi.
Tämä oli oikeasti todella hyvää :) Yksi ehkä onnistuneimmista omista kehittelyistä. Maistuu täysin Fazerin salmiakkisuklaalle. Aivan ihanan makuista ja varmasti erilaista!
Aivan ihana yhdistelmä!
VastaaPoistaOli kyllä hyvää!! Salmiakki ja suklaa sopii loistavasti yhteen :)
PoistaNam, kuulostaa taivaalliselta :) Pakko kokeilla.
VastaaPoistaTulehan kertomaan miten kävi jos päädyt kokeilemaan :)
PoistaTämä on kokeiltava :) Hienoa, että kehittelet ohjeita ja jaat ne meille :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä luovankeittiön yksi onnistuneimmista kokeiluista. Toimii :)
PoistaMoikka! Vihdoinkin löytyy joku joka ymmärtää mun salmiakkisuklaa-yhdistelmähimoa!! Saan aina kommentteja mun suklaajäätelöstä, johon laitan lakritsikastiketta ja Turkinpippurirouhetta, jotain tyyliin: "Onks toi muka hyvää?!"
VastaaPoistaMutta anyway, kokeilin tätä niin että vaihdoin tuorejuuston vaniljarahkaan ja suklaana käytin Fazerin punaista maitosuklaata (pelkästään) ja veden sijasta lämmitin maitoa johon tipautin pari tippaa vanilja-aromia. Ainakin ennen hyytymistä maistui taivaalliselle, saa nähdä miten käy huomenna kun on hyytynyt 😉
Salmiakkisuklaa <3 toimii :) kuullostaa oikein hyvältä ja toimivalta kombolta tuo sun yhdistelmä. Varmasti tulee herkkua :)
Poista