Kannattaa tehdä myös se pohja itse. Maistat eron :)
150g voita (oikeaa voita, ei margariinia)
3,5 dl vehnäjauhoja (tai 1 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 2,5 dl vehnäjauhoja)
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä
Tämän jälkeen, laita piirakkavuoka jossa pohja on pakkaseen siksi aikaa kun lämmität uunin 200 asteeseen. Tämä siksi, että kylmän taikinan paistaminen estää reunojen laskemisen esipaiston aikana. Toimii!
Kun uuni on kuuma, ota piirakkavuoka pakkasesta ja esipaista sitä uuniin alaritilällä 10 minuuttia.
Kinkku-Auratäyte
250g palvirouhetta
125g Auraa
150g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
3 munaa
2 dl kermaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
mustaapippuria
Tämäkin piirakka oli taas herkkua, kuten kaikki suolaisetpiirakat jos minulta kysytään :) Meidän uuni paistaa ihanan epätasaisesti ja sen huomaa pinnasta. Tästä tulikin tällainen ying-yang piirakka :)
Suolainen piirakkapohja (24cm)
150g voita (oikeaa voita, ei margariinia)
3,5 dl vehnäjauhoja (tai 1 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 2,5 dl vehnäjauhoja)
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä
- Laita kulhoon voi, suola ja vehnäjauhot. Nypi ne kaksin käsin sormia käyttäen murumaiseksi seokseksi. tarkoitus on siis yhdistää jauhot ja voi nyppimällä. Tai laita voi ja jauhot yleiskoneeseen ja anna koneen terän hoitaa tehtävä.
- Lisää lopuksi vesi ja ota taikina pois kulhosta. Vaivaa sitä alustaa vasten muutaman kerran, jotta koostumuksesta tulee hyvä.
- Levitä taikina sormin piirakkapohjalle. Muista myös reunat.
Tämän jälkeen, laita piirakkavuoka jossa pohja on pakkaseen siksi aikaa kun lämmität uunin 200 asteeseen. Tämä siksi, että kylmän taikinan paistaminen estää reunojen laskemisen esipaiston aikana. Toimii!
Kun uuni on kuuma, ota piirakkavuoka pakkasesta ja esipaista sitä uuniin alaritilällä 10 minuuttia.
Kinkku-Auratäyte
250g palvirouhetta
125g Auraa
150g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
3 munaa
2 dl kermaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
mustaapippuria
- Riko munat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Lisää kerma ja sekoita
- Lisää savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri, sekoita.
- Murusta Aura sekaan ja lisää kinkku ja juustoraaste. Sekoita hyvin.
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alaritilällä n. 20 minuuttia.
- Piirakka on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Tämäkin piirakka oli taas herkkua, kuten kaikki suolaisetpiirakat jos minulta kysytään :) Meidän uuni paistaa ihanan epätasaisesti ja sen huomaa pinnasta. Tästä tulikin tällainen ying-yang piirakka :)
Nam.. näyttää hyvältä :)
VastaaPoistaNäyttää ja maistuu! Tänään syöty tota ja paljon :)
VastaaPoista