Jos haluat matkustaa villimmälle puolelle ja kokeilla jotain uutta, tässä on ohje sinulle! Pulled pork on toinen trendiruoka jonka kyllä ymmärrän täysin. Itselleni ainakin maistuu ihanan mehukas mausteinen ylikypsä possu erittäin hyvin. Päätin yhdistää kaksi trendiherkkua yhteen ja katsoa mitä tapahtuu. No, makunystärt räjäyttävä nautintohan siinä tapahtui, ei sen enempää. Meillä oli aasialaisesti maustettua pulled porkia pakkasessa jota käytin tähän. Tuppaan aina tehdä ison satsin kerralla ja pakastaa pulled porkia sopivissa annospusseissa. Nyt sulattelin pakkasesta pussin ja käytin sen täytteeseen. Voit käyttää miten tahansa maustettua pulled porkia tähän, oman maun mukaan. Mutta suosittelen kyllä testaamaan tuota aasialaista pulled porkia, se sopii tähän erittäin hyvin ja vie kyllä kielen mennessään!
Lopputulos oli siis äärettömän hyvä. Vanha perinneherkku tuunattuna nykyaikaan mausteisella twistillä. Ei huono!
Pulled pork-lihapiirakka
Rahkavoitaikina
300g voita (ei margariinia vaan voita)
5-6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa (rasvaton toimii tässä)
- Nypi voi ja jauhot (vehnäjauho + leivinjauhe) käsin murumaiseksi seokseksi tai laita yleiskoneeseen
- Lisää sekaan maitorahka ja sekoita hyvin käsin tai yleiskoneessa
- Laita taikina jääkaappiin lepäämään ainakin 2h ajaksi, voi olla pisempäänkin.
- Kun taikina on levännyt osa se ulos ja ala työstämään sitä käsin. Leivo taikinaa käsin jotta saat sen lämpiämään ja sitä on helpompi kaulita silloin.
Pulled pork-täyte
600g kypsää mausteista pulled porkia
5 dl keitettyä basmatiriisiä
2 lihaliemikuutiota
1 pieni punainen paprika
2 kananmunaa
1-2 tl chilihiutaleita
munaa voiteluun
- Keitä riisi lihaliemellä (2 kuutiota) maustetussa vedessä kypsäksi. Anna jäähtyä
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi
- Sekoita jäähtynyt riisi, pulled pork ja paprikat sekaisin. Lisää chilihiutaleet.
- Riko kaksi kananmunaa seokseen ja sekoita hyvin. Kananmuna auttaa täytteen pysymistä tiiviinä.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kaulitse toisesta puolikkaasta tarpeeksi ohut (muttei liian ohut kuitenkaan) suorakulmio. Siisti reunat veitsellä leikaten
- Lisää puolet täytteestä siten, että se täyttää puolet taikinalevystä
- Vedä vapaanaoleva taikina täytteen yli ja painele haarukalla tiiviisti reunat kiinni.
- Pistele haarukalla reikiä pintaan.
- Toista sama toisen taikinan puolikkaan kanssa.
- Laita valmiit piirakat pellille ja voitele munalla.
- Paista 200 uunin keskiosassa n. 20-30 minuuttia.
Vaikka perinteet pitäisi laittaa kunniaan on silti hyvä kokeilla fuusioitumista ja sekoittaa eri asioita keskenään. Niin ruoassa kuin yleensäkin elämässä. Avoimuutta ja rohkeutta kokeilla uusia asioita. Tässä reseptissä yhdistyy perinteet ja uusimaailma ja lopputulos on (mielestäni) jopa vanhaa parempi. Rentoutta, rohkeutta ja raikkautta mukaan kokkaukseen :)
Kiitos, kuulostaapa kivalta idealta! :)
VastaaPoistaVoin kyllä lämmöllä suositella, oli todella maukasta! :)
Poista