Riittääkö jo suitsutus keksien erinomaisuudesta? Kokeile ite ja tuu kertoon jos et tykännyt :) Makeita ovat joten "liian makeita makuuni" ei mene läpi. Niin keksien kuuluukin olla.
Keksit ovat alun perin Leila Leipoo ohjelmasta sen ihanan kauniin tumman Leilan käsialaa. Näitä ovat leiponeet useat bloggaajat jo pitkään joten olen myöhäisherännäinen näiden(kin) suhteen. Better late than never! Ohjeen nappasin Liian Hyvää-blogista ja jätin inkiväärin pois taikinasta. Nämä keksit ovat todella helpot tehdä!
Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tulehan mukaan mukavaan porukkaan keskustelemaan ruoasta ja saamaan kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi :)
Kinuskikeksit (n. 25 kpl)
100g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaa myllystä
- Vatkaa pehmennyt voi, sokeri ja siirappi hyvin sekaisin esim. sähkävatkaimella
- Lisää sekaan jauhot ja sooda. Sekoita lusikalla hyvin sekaisin.
- Jaa taikina kahtia
- Tee toisesta puolesta pitkulainen tanko uunipellille. Tanko saa olla pellin pituinen
- Litistä käsillä tankoa hieman ja muotoine tasapaksuksi.
- Tee toiselle tangolle sama, jätä tilaa väliin koska taikina leviää uunissa
- Voit tehdä taikinaan haarukalla kuvioita pintaan
- Paista taikinaa 175 asteisen uunin keskiosassa n. 12-15 minuuttia tai kunnes kauniin kullan värinen. Meidän uunissa paistoin 165 asteisessa kiertoilmassa n. 14 minuuttia
- Anna jäähtyä hetken ja leikkaa vinottain veitsellä kekseiksi. Älä anna jäähtyä liian kauaa, muutoin leikkaaminen ei enää onnistu.
Vaikuttais namilta :) Voiko käyttää tummaa siirappia, kun vaaleaa ei satu olemaan?
VastaaPoistaVarmasti voit käyttää, mutta saattaa vaikuttaa makuun. Luulen, että vaalealla siirapilla tulee kinuskisemman makuisia, mutta ei tummalla tehdyt varmasti pahoja ole :D
PoistaMie tein tummalla siirapilla, kun sitä nyt sattui olemaan ja vallan hyviä tulikin silläkin, tosin vertailupohjaa ei ole :)
PoistaLoistavaa! :) hyvä tietää, että toimii tummallakin
PoistaToimii myös gluteenittomilla jauhoilla! Nam hyviä tuli :)
VastaaPoistaHyvä kuulla! Mitä jauhoja käytit tässä?
PoistaTässä on kiva resepti apukokeillekin ;)
VastaaPoistaEhdottomasti. Helppo resepti lapsille toteuttaa yksinkin :)
PoistaNämä oli tosi hyviä :)
VastaaPoistaNo eikö! :)
VastaaPoistaOsaatko sanoa kärsiikö näiden maku jos pakastaa? Lasten synttärit tulossa kuukauden päästä ja haluaisin tehdä jo jotain etukäteen.
VastaaPoistaItselläni ei ole kokemusta, mutta pikainen googletus kertoi näiden kestävän hyvin pakastusta. Takuuseen en valitettavasti voi mennä, koska en ole itse kokeillut.
PoistaKiitos vastauksesta. Taidanpa siis kokeilla pakastamista.
PoistaToivottavasti onnistuu! :)
Poista