tiistai 13. lokakuuta 2015

Kinuskijuustokakku (paistettu)

Kondensoitumaito on niin loistava tuote. Erityisesti kun sitä saa myös valmiiksi kinuskiksi keitettynä. Se on helppo, erittäin hyvänmakuinen ja nopea käyttää. Itse en enää jaksa keitellä kondensoidusta maidosta kinuskia vaan ostan sen purkin jossa se on jo valmiiksi keitettyä. Se sopii todella moneen ja itse käytänkin sitä paljon.

Miettiessäni tarjottavia kihlakahveillemme halusin jotain makeaa ja jotain ei niin makeaa. Makea oli selvä kun löysin Bakevillen kinuskijuustokakun. Laura tekee ihania leivonnaisia ja tykkään niistä todella paljon. Tämäkään ei ollut poikkeus, takuuvarmaa Lauraa :) Juustokakut ovat ihania, erityisesti paistetut juustokakut. Olen aikaisemmin tehnyt New York cheesecaken joka on superherkkua.

Iiiiiiisot peukut tälle kakulle! Kokeile ihmeessä! Tee kakku kaksi päivää ennen kuin tarjoat sen. Silloin maut ehtivät syventyä ja mielestäni juustokakut ovat aina parhaimmillaan parin päivän kuluttua

Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tule liittymään mukavaan porukkaan ja keskustelemaan ruoasta :)




Kinuskijuustokakku (paistettu) (24 cm vuokaan)

pohja:

250g Digestivekeksejä
100g voita

täyte:

400g tuorejuustoa
400g creme fraichea
1 tölkki keitettyä kondensoituamaitoa (kinuskia)
3 kananmunaa

pinnalle koristeluun kinuskikastiketta ja fudjen paloja

  • Murusta keksit hienoksi (esim. monitoimikoneessa) ja sulata voi. 
  • Yhdistä keksimurut ja voi.
  • Laita vuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Paina seos tiiviisti pohjalle ja reunoille.
  • Laita jääkaappiin odottaman täytettä


  • Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja creme fraiche tasaiseksi massaksi.

  • Lisää sekaan kinuski ja sekoita.
  • Lisää munat yksitellen aina välissä hyvin sekoittaen,
  • Kaada täyte pohjan päälle.

  • Paista juustokakkua 160 asteisen uunin keskiosassa 40 minuuttia.
  • Laita uuni pois päältä 40 minuutin jälkeen ja anna kakun olla vielä uunissa 30 minuuttia jälkilämmössä
  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin kun on jäähtynyt
  • Suosittelen tekemään kakun hyvissä ajoin pari päivää ennen tarjoamista valmiiksi niin on parhaimmillaan silloin!

Ennen tarjoiluhetkeä koristele kakku esim. fudgen palasilla ja kinuskilla.


Tämä on niiiiin hyvää. Sanat eivät edes riitä kertomaan. Kokeile itse ja räjäytä tajuntasi. Ah! Makeaa ja hyvää!



2 kommenttia: