torstai 15. lokakuuta 2015

Smoothiekakku (sopii keventäjällekin)

Smoothiekakku tuli jossain vaiheessa ja se meni minulta täysin ohi. Näin kyllä somessa kuvia siitä, mutta en missään vaiheessa katsonut reseptiikkaa tai muuta. Nyt kun mietin tarjottavia tuli jostain alitajunnastani smoothiekakku mieleen. Halusin tehdä jotain ei niin makeaa ja hieman erilaista. Smoothiekakku täyttää tuon lokeron täydellisesti ja on älyttömän helppo tehdä. Lisäksi kakku on todella kevyt joten jos kevennät tai vieraaksi on tulossa keventäjä suosittelen lämmöllä smoothiekakkua. Niin ja kyllä tämä maistuu ihan ei-keventäjillekin ;) Ohjeen nappasin täältä ja hieman mukailin.




Smoothiekakku (20cm vuoka)

pohja:
150g Digestive keksejä (myös gluteenittomat käy)
125g (1 purkki) vauvojen hedelmäsosetta. Itse laitoin mangoa

täyte:
800g mansikkaa (pakaste käy)
3 banaania
1 purkki (165ml) kookoskermaa
1 tl kardemummaa
3-4 rkl agave-siirappia
8 liivatetta
½ dl sitruunanmehua

pinnalle:
kiwiä
säilykepersikkaa


  • Laita 20cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä laidat
  • Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita sekaan hedelmäsose.
  • Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  • Valmista smoothieseos joko blenderissä tai sauvasekoittimella.
  • Hienonna blenderissä (sauvaskoittimella) banaani ja mansikat tasaiseksi massaksi.
  • Lisää sekaan kademumma, agave-siirappi ja kookoskerma. Maista ja lisää halutessasi lisää makeutta agavella.
  • Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi.
  • Liota liivatteet sitruunan sekaan tasaisesti.
  • Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

  • Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään, mutta vähintään 5h
  • Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.


Tämä oli herkkua! Ihanan kevyttä eikä liian makeaa. Tätä pystyy syömään helposti isommankin palan :) Tämä muuten maistuu lapsillekin erittäin hyvin. Tässäpä terveellisempi tarjottava myös lastenjuhliin ilman sokerihumalaa :) Suosittelen, että kakku syödään mahdollisimman tuoreena koska se alkaa vetistymään aika nopeasti mitä useamman päivän se jääkaapissa on.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti