Smoothiekakku (20cm vuoka)
pohja:
150g Digestive keksejä (myös gluteenittomat käy)
125g (1 purkki) vauvojen hedelmäsosetta. Itse laitoin mangoa
täyte:
800g mansikkaa (pakaste käy)
3 banaania
1 purkki (165ml) kookoskermaa
1 tl kardemummaa
3-4 rkl agave-siirappia
8 liivatetta
½ dl sitruunanmehua
pinnalle:
kiwiä
säilykepersikkaa
- Laita 20cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä laidat
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita sekaan hedelmäsose.
- Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
- Valmista smoothieseos joko blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Hienonna blenderissä (sauvaskoittimella) banaani ja mansikat tasaiseksi massaksi.
- Lisää sekaan kademumma, agave-siirappi ja kookoskerma. Maista ja lisää halutessasi lisää makeutta agavella.
- Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi.
- Liota liivatteet sitruunan sekaan tasaisesti.
- Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin.
- Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään, mutta vähintään 5h
- Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.
Tämä oli herkkua! Ihanan kevyttä eikä liian makeaa. Tätä pystyy syömään helposti isommankin palan :) Tämä muuten maistuu lapsillekin erittäin hyvin. Tässäpä terveellisempi tarjottava myös lastenjuhliin ilman sokerihumalaa :) Suosittelen, että kakku syödään mahdollisimman tuoreena koska se alkaa vetistymään aika nopeasti mitä useamman päivän se jääkaapissa on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti