Tämä kinkkupiirakka on tosi perinteinen ja siksi ehkä niin maukaskin. Maustoin tämän hyvin ja siitä piirakka saikin kehuja. Tämän piirakan voit pakastaa ja tarjota vaikka myöhemmin. Piirakka sulaa melko nopeasti uunin lämmössä.
Helppo ja maukas kinkkupiirakka (n. 24cm piirakkavuokaan)
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl suolaa
150g voita (ei margariinia, maistat sen maussa)
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
250g savukinkkua
1 pieni punainen paprika
3 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
150g emmental-juustoraastetta
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä reilusti
1 valkosipulinkynsi raastettuna
½ tl savupaprikajauhetta
kirsikkatomaatteja pinnalle
- Laita jauhot, suola ja voi monitoimikoneeseen jossa on terä.
- Anna koneen käydä ja sekoittaa aineet tasaisesti. Lisää lopussa kylmä vesi ja anna koneen sekoittaa taikinaksi.
- Painele taikina sormin tasaisesti piirakkavuokaan, muista nostaa reunat.
- Laita vuoka jossa taikina on pakkaseen siksi aikaa kun kuumennat uunin 200 asteeseen. Tämä siksi, että pakkaskylmänä esipaistetun pohjan reunat eivät lähde valumaan. Et siis tarvitse paistoherneitä tmv.
- Kun uuni on 200 asteinen ota vuoka pakkasesta ja paista uunin alaritilällä 10 minuuttia.
- Valmista täyte sillä aikaa kun pohja esipaistuu.
- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekaan kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Raasta valkosipuli ja lisää munien joukkoon. Lisää myös suola, pippuri ja savupaprikajauhe.
- Lisää juustoraaste ja savukinkku.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää sekaan.
- Sekoita täyte tasaiseksi.
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta leikkauspinta ylöspäin täytteen päälle hieman upottaen.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alaritilällä n. 20 minuuttia kunnes piirakalla on kaunis kullanruskea väri.
- Anna jäähtyä.
- Mielestäni piirakka on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Niin ihanan näköistä! Voisikohan tähän käyttää joulun jälkeen joulukinkun tähteitä? T. Auli
VastaaPoistaSinäpä Auli sen sanoit, ihan loistava idea!
Poista