keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Herkullinen ja nopea chorizopaistos

Espanjanmaut ovat lähellä sydäntäni. Rakastan chorizon mausteisuutta, paprikoiden makeutta ja savupaprikan ominaista makua. Yksinkertaiset maut jotka todella toimivat. Olen käynyt Espanjassa yli 15 kertaa ja joka kerta päässyt maistelemaan toinen toistaan upeampia ruokia. Jos suuntaatkin Espanjaan kannattaa käydä muissakin kuin rantaviivan ravintoloissa syömässä. Itse juttelen matkoilla aina paikallisten kanssa ja kysyn missä he käyvät perheensä kanssa syömässä. Tämä keino ei ole pettänyt minään kertana. Aina olemme päätyneet mahtaviin autenttisiin ravintoloihin joissa ei turisteja näy. Usein näihin paikkoihin ehkä joutuu ottamaan taksin koska ne eivät todellakaan ole rannan läheisyydessä. Maksaa vaivan helposti.

Tein viime vuonna Espanja-teemaisiin pikkujouluihimme tätä chorizopaistosta. Se sai kovasti kehuja ja mieleni tekikin sitä uudestaan. Tällä kertaa lisäsin myös sherryssä liotettuja rusinoita sekaan ja ne sopivat todella hyvin siihen!




Chorizopaistos

300g chorizoa
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
2 punainen paprika
3 isoa tomaattia
1-2 solovalkosipulia
½ dl rusinoita
1 dl makeaa sherryä (voit myös jättää pois jos sinulla ei satu olemaan kaapissa)
1 puntti lehtipersiljaa
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustaapippuria
öljyä paistamiseen


  • Laita rusinat likoamaan sherryyn edellisenä iltana
  • Leikkaa chorizo ja paprika viipaleiksi.
  • Hienonna valkosipuli ja leikkaa tomaatit isoiksi paloiksi.
  • Paista chorizoviipaleet kauniin värisiksi pannulla. Lisää sekaan paprikasuikaleet ja jatka paistamista. Lisää lopussa valkosipuli ja paistele hetki.
  • Lisää pannulle tomaatinpalat, savupaprika ja rusinat ja sherryliemi.
  • Anna seoksen hautua kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
  • Maista suola ja lisää tarvittaessa. Lisää reilusti mustapippurirouhetta
  • Hienonna lehtipersilja ja lisää lopussa.
  • Tarjoile sellaisenaan maalaisleivän, lohkoperunoiden tai riisin kera.


Tämä oli niin hyvää! Hetkessä Espanjaan ihaniin makuihin. Ihana tapaspöytään tai kokonaiseksi ateriaksi lisukkeilla. Peukku tälle ja ehdottomasti uudestaan (taas) valmistukseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti