maanantai 28. joulukuuta 2015

Chorizo-paprikapiirakka

Suolaiset piirakat ovat herkkuani ja ehkä bravuurinikin. Niitä tulee tehtyä usein ja kokeiltua uusia erilaisia täytteitä. Chorizo on aina herkullista ja sitä sattui olemaan kaapissa paketillinen taas. Lidlistä saa muuten edullista chorizoa pötkössä jos et ole huomannut aikaisemmin. Sitä tämäkin taisi tällä kertaa olla. Rainbowilla on myös tosi edullista viipale-chorizoa joka on huippu hyvää! Meille tuli vieraita ja jotain piti pyöräyttää kaapin antimista. Tällä kertaa syntyi suolainen piirakka chorizosta ja paprikasta. Erittäin toimivaa etten sanoisi :)



Tässäpä lisää suolaisia piirakoita joita on tullut tehtyä

helppo ja maukas kinkkupiirakka
kylmäsavulohipiirakka
kinkku-Aurapiirakka
salami-feta-tomaattipiirakka
hunajainen Aurajuusto-sipulipiirakka
vuohenjuusto-sipulipiirakka
pellillinen savulohipiirakkaa
pellillinen feta-aurinkokuivattu tomaatti-basilikapiirakkaa
pekoni-tomaattipiirakka
kevyempi kinkku-raejuustopiirakka
savulohi-fetapiirakka
salamipiirakka
pellillinen kinkkupiirakkaa
jauheliha-texmexpiirakka
mini-kinkkupiirakat
maailman paras sienipiirakka

Olipa siinä melkoinen lista :) Paljon on piirakoita tullut tehtyä ja edelleenkin jaksan kehitellä erilaisia täytteitä koska rakastan suolaisia piirakoita yli kaiken!

Chorizo-paprikapiirakka

suolainen piirakkapohja

täyte:
250g chorizoa
1 punainen paprika
½ dl hienonnettua purjoa
3 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
150g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
½ tl savupaprikajauhetta
½-1 tl chilihiutaleita
mustaapippuria myllystä
½ tl suolaa


  • Valmista pohja ohjeen mukaan ja esipaista se
  • Leikkaa chorizo kuutioiksi tai viipaleiksi ja paista se pannulla rapeaksi
  • Leikkaa puolet paprikasta pieniksi kuutioiksi ja puolet renkaiksi
  • Hienonna purjo
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kerma ja juustoraaste ja mausteet. 
  • Lisää kuutioitu paprika, purjo ja paistettu chorizo
  • Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
  • Asettele paprikarenkaat pinnalle.
  • Paista 200 asteisen uunin alaritilällä n. 15-20 minuuttia.
  • Tarjoile huoneenlämpöisenä
Tämäkin piirakka pakastuu erittäin hyvin ja on erinomainen vierasvara. Minä tykkään pitää jotain suolaista piirakkaa aina pakkasessa jos tulee yllättäviä vieraita tai itse tekee mieli. Usein jää palanen tai kaksi ja mielummin pakastan nekin kuin heitän hukkaan.




2 kommenttia:

  1. Hei,
    näyttävästä listastasi puuttuu "Helppo ja maukas kinkkupiirakka", jonka ohjeen julkaisit 13.12.2015. Tein sitä käyttäen joulukinkun tähteitä ja olipa tosi hyvää! Voin lämpimästi suositella kaikille.
    T. Auli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta Auli! Olitpas tarkkasilmäinen :) Lisäsin tuon nyt listaan ensimmäiseksi. Kiva myös kuulla, että piirakka maistui teille!

      Poista