torstai 7. tammikuuta 2016

Helppo ja maukas satay-maapähkinäkastike ja kanavartaat

Maistoin kanavartaita ja maapähkinäkastiketta ensimmäisen kerran n. 4 vuotta sitten kun olin ystävieni kanssa kaakkois-Aasiassa. Kiersimme Balia josta voitkin lukea tästä ja kävimme myös Singaporessa ja Malesiassa Kuala Lumpurissa. Satay-vartaat ovat todella yleisiä kaakkois-Aasiassa. Balilla osallistuimme kokkauskurssille joka oli aivan mahtava! Valmistimme siellä tätä maapähkinäkastiketta alusta alkaen joka alkaa maapähkinöiden keittämisellä öljyssä. Aina ei tuohon ole aikaa ja siksi onkin olemassa helpompi ja nopeampi tapa valmistaa ihanaa kastiketta mausta tinkimättä. Maapähkinävoilla saa herkullisen lopputuloksen. Reseptin nappasin Nigellalta jota hieman muokkasin. Maku oli autenttinen ja niiiiin herkullinen! Hetkessä olin takaisin Balilla <3



Satay-maapäkinäkastike

250ml kookoskermaa
4 rkl maapähkinävoita (mielellään crunchy versiota jossa on pähkinän paloja)
½-1 dl vettä
1 sipuli
1 solovalkosipuli
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1½ rkl fariinisokeria
2 tl chilihiutaleita
½ dl sitruunanmehua
1 rkl kalakastiketta


  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi. Lisää lopussa hienonnettu valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. 
  • Lisää pannulle fariinisokeri ja anna sokerin sulaa. 
  • Lisää maapähkinävoi, kookoskerma, chilihiutaleet ja kalakastike. Riippuen millaisen koostumuksen haluat lisää sopiva määrä vettä.
  • Lisää sitruunanmehu ja anna kiehahtaa.


Kanavartaat valmistin helpolla tavalla näin talvella kun en viitsinyt grilliä kuumentaa takapihalla.
Leikkasin kanafileet pitkiksi suikaleiksi, paistoin pannulla ja maustoin soijakastikkeella ja mustallapippurilla. Lopuksi laitoin puutikut kypsien fileideiden läpi.

Dippaile kanavartaita kastikkeeseen. Voit myös tarjota kurkumalla maustettua riisiä tai nuudeleita jos haluat. Itse laitoin vielä sambal oelek-chilitahnaa tarjolle. Nam!





6 kommenttia:

  1. Jotenkin menee uskottavuus hyvästä reseptistä, kun on NIIN paljon kirjoitusvirheitä. Sorry!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mahtavasta palautteestasi :) Löysin itse vain yhden kirjoitusvirheen jonka korjasin. Mutta ompa hyvä, että sinä löysit ne muutkin! :D

      Poista
  2. ^ öö anteeks? Kirjotusvirheet ei varmasti katso makua..

    VastaaPoista
  3. Eivät varmastikaan katso, mutta toki bloginpitäjän olisi hyvä osata kirjoittaa oikein :D Joskus kirjoitan näitä postauksia niin tohkeissani ja en muista tsekata oikeinkirjoitusta lopuksi. Onneksi on kielipoliisit <3

    VastaaPoista
  4. Tänään tuli tehtyä tätä eka kertaa. Laitoin sitruunamehua vain 1 rkl. Kanavartaat grillasin uunin vastuksen alla. Raati tykkäsi, helppotekoisempana korvannee vanhan satay-reseptini. Olutta, patonkia ja riisiä niin on täys ateria.

    Terv.
    - Timo

    Ps. Hauskaa nillitystä kirotusvirheistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satay on ystävä ❤️ Kiva kun kokeilet reseptejäni ja olen erittäin kiitollinen palautteesta! Mukava saada palautetta jotta pystyy kehittymään paremmaksi.

      Kirotusvireet kuuluu elämään :)

      Poista