lauantai 21. toukokuuta 2016

Grillatut fetatäytteiset jauhelihapihvit

Grillissä kaikesta tulee parempaa. Ihana kevyt savuisuus, tulen nuolema liha, karamelisoitunut pinta....ah! Harmi, että grillikausi jää kovin lyhyeksi näillä leveysasteilla. Toki sitä talvellakin voisi grillata, mutta siihen en ole vielä ainakaan lähtenyt :) Nyt meillä on muutamaan otteeseen grillattu ihanien säiden helliessä.

Halusin grillata ihanan isot jauhelihapihvit grillissä. Halusin maustaa ne kreikkalaishenkisesti ja täyttää fetalla. Nämä pihvit ovat niin isot, että eivät kaipaa hampurilaissämpylää ympärille. Toki voit tehdä näistä hampurilaisetkin jos haluat, mutta ei ole mielestäni väkttämätöntä. Meillä näitä syötiin kasvisten kanssa. Itse en jaksanut koko pihviä kerralla vaan söin kahdessa erässä :) Mielestäni kannattaa tehdä kuitenkin isoja pihvejä koska jauheliha kuivaa niin helposti grillissä.







Grillatut fetatäytteiset jauhelihapihvit (2 kpl)

400g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
100g fetaa
1 pieni sipuli
1 iso yksikyntinenvalkosipuli
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
1/4 tl kanelia
½ tl suolaa
reilusti mustaapippuria myllystä
1 rkl soijaa
1 rkl hunajaa


  • Hienonna sipuli pieneksi ja raasta valkosipuli.
  • Yhdistä jauheliha, sipuli, valkosipuli, kananmuna ja kaikki mausteet yhteen. Älä vaivaa liikaa, yhdistää kevyesti käsin.
  • Anna seoksen maustua jääkaapissa rauhassa muutaman tunnin jos siihen on aikaa. Voit käyttää seoksen heti, mutta parhaan lopputuloksen saat kun taikina saa maustua rauhassa jääkaapissa.
  • Kun olet valmis kypsentämään pihvit täytä ne ensin.
  • Jaa taikina neljään osaan ja leikkaa feta kuutioiksi.
  • Muotoile yhdestä osasta n. kämmenen kokoinen pihvi ja asettele fetakuutiot sen päälle.

  • Muotoile toisesta osasta samankokoinen pihvi ja aseta se fetakuutioiden päälle. Painele reunat hyvin kiinni, muotoile pihvistä tiivis paketti siten että feta jää keskelle ja reunat ovat hyvin kiinni. Öljyä lopuksi kädet ja öljyä pihvit kevyesti.

  • Toista samat askeleet toisen pihvin kohdalla.
  • Grillaa pihvejä keskilämöllä aina välillä käännellen. 

  • Itselläni kypsyys meni hieman yli. Hyvälaatuisen jauhelihan voi (ja kannattaakin) jättää hieman pinkiksi. Tällä kertaa en luottanut jauhelihan laatuun 100% joten grillasin täysin kypsäksi. Ensi kerralla ostan tiskistä hyvää jauhelihaa ja ehdottomasti jätän pinkiksi!


Nämä olivat niiiiiin hyviä! Ovat tosissaan isoja, mutta kuten totesin ei tätä tarvitse kerralla syödä. Ainakaan itse en siihen kyennyt, mutta mieheni kyllä helpostikin :) Näistä saa rakennettua hampurilaisen tai syödä sellaisenaan kuten me teimme. Kyljessä oli grillattuja kasviksia ja aina yhtä ihanaa tsatsikia jota tulee tehtyä kesällä usein grillausten yhteydessä.



2 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyviä ja tosiaan jäi minultakin kerralla syötyä.
    Osallistu kastehelmi arvontaan,
    Hyvää keskiviikko päivää.

    VastaaPoista
  2. Nyt olis uus kastehelmi kakkuvadin arvonta mun blogissa.

    VastaaPoista