keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Helpot kaurasämpylät auringonkukansiemenillä

Joskus pitää saada upottaa kädet taikinaan. Taikinaterapiaa. Rakastan vaivata leipää, luoda sitkoa ja antaa kemiallisten reaktioiden tapahtua. Niin mahtavaa! Leivonta on ihan parasta. Syön itse gluteenittomasti nykyään ja leivonta gluteenittomilla jauhoilla on kovin erilaista vs. vehnäjauhot. Teki mieleni leipoa leipää joten miehelläni olikin onnen päivät kun hän tuli kotiin lenttistreeneistä ja odottamassa oli iso kasa tuoreita sämpylöitä vain hänelle. Olen minä sitten hyvä avovaimo, että! :)

Ja miten niiden kuvien kanssa oikein kävi. Ihan innoissani kuulkaa kuvasin ja asettelin ja säädin ja kaikkea. Huomatakseni seuraavana päivänä, että kameran muistikortti oli koko ajan ollut läppärissä kiinni! Ei voi olla totta! Onneksi olin tajunnut napata kännykällä muutaman kuvan myös Instagramia varten joten nyt on pakko mennä vain näillä kännykkäotoksilla :)

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!Helpot kaurasämpylät auringonkukansiemenillä (12 kpl)

5 dl vettä (42 asteista)
1,5 pussia kuivahiivaa
10-11 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1-2 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
3 rkl ruokaöljyä
(seesaminsiemeniä pinnalle)

  • Kaada reilusti kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon. Sekoita sekaan kuivahiiva, sokeri ja n. 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita. Anna seoksen olla n. 10 minuuttia ja hiivan aktivoitua.
  • Sekoita loput aineet seokseen ja ota taikina leivontalustalle. 
  • Vaivaa taikinaa kunnolla n. 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja niin, että taikina on helposti vaivattavissa ja ei ota kiinni alustaan.
  • Taikinan vaivaaminen on oikesti tärkeä vaihe ja sitä ei voi skipata. Taikinaan muodostuu sitkoa vaivatessa ja silloin sämpylöiden koostumus on täydellinen.
  • Kun olet vaivannut taikinaa tarpeeksi pyörittele siitä 12 sämpylää kahdelle pellille.
  • Laita sämpylät kohoamaan lämpimään paikkaan liinalla peitettynä n. 30 minuutuksi.
  • Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai kaurahiutaleita.
  • Paista sämpylöitä 200 asteisen uunin keskiosassa n. 10-15 minuuttia riippuen uunisi tehosta (meillä kiertoilma jolloin 10 minuuttia riitti)
Kyllä tuore sämpylä on tuore sämpylä <3 Itse en näitä päässyt maistamaan, mutta mies kehui makua ja koostumusta. Olivat hyviä kuulemma :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti