Uusimmassa Maku-lehdessä oli aivan ihastuttava resepti vuohenjuusto tarteletteihin ja niitä oli pakko askarrella heti. Vuohenjuusto on ihan lemppariani, siitä saa ihania leivonnaisia. Kun vuohenjuusto käy uunissa muuttu sen maku mielestäni entistä paremmaksi.
Vuohenjuusto-tartaletit
1 pkt (500g) lehtitaikinalevyjä
1 muna
400g vuohenjuustoa
kirsikka-balsamicosiirappi
1½ dl tummaa balsamiviinietikkaa
1 dl kirsikkahilloa
½ dl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua rosmariinia
ripaus mustaapippuria
Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi.
Paina lasilla neliön keskelle pyöreät urat. Älä paina läpi, noin puoleen väliin taikinaa vain.
Voitele munalla koko neliö.
Pistele haarukalla ympäri neliötä.
Aseta pyöreän osan keskelle n. 1 cm paksuinen pala vuohenjuustoa
Paista 225 asteisessa uunissa keskiosassa n. 10-15 min riippuen uunistasi.
Kun tartaletit ovat uunissa valmista siirappi sillä välin.
Laita kaikki aineet kattilaan ja keittele melko kovalla lämmöllä kunnes koostumus on siirappimaista. Kovin kauaa siihen ei mene.
Kun tartaletit tulevat uunissa ripottele lämpimien tartalettien päälle kirsikka-balsamicosiirappia.
Nämä olivat aivan ihania! Todella hyvä tarjottava illanistujaisiin, juhliin, pikkujouluihin ym.
Aikas herkullisen näköisiä kuvia!
VastaaPoistaKiitos! Olivat myös aikas herkullisen makuisia :D nam nam!
VastaaPoista