lauantai 30. marraskuuta 2013

Cake pops - kakkutikkarit

Kakkutikkarit eli cake popsit ovat olleet muutaman vuoden ajan melko trendikäs tarjottava niin lasten- kuin aikuistenkin juhlissa. Ja ymmärrän kyllä miksi, mikäs oikeasti hienompaa kuin syödä kakkua tikunnenästä :) Aikuisilla se on enemmänkin hauskaa, lapset ovat tohkeissaan kun se on niin outoa ja erilaista. Ja mikä parasta, cake popsit ovat aivan super helppoja tehdä ja mahdollisesti maistuvat lapsille jopa paremmin kuin täytekakku ;)

Tein kahdenlaisia cake popseja jotka kuorrutin erilaisilla suklailla. Nykyään myydään valmiita tikkuja cake popseja, myydään värillisiä kuorrutteita cake popseihin joten asiasta intoutunut voi tehdä vaikka minkälaisia luomuksia nykyään! Tai voit päästää itsesi edullisemmalla ja käyttää puisia grilliin tarkoitettuja varrastikkuja jotka leikkaat (siististi) kahtia ja leikkaat terävät päät pois. Käy aivan hyvin tikkaritikusta ja ei vaadi erillistä reissua leivontakauppaan. Suklaa on aina hyvä kuorrute ja kaupassa myydään ihania erilaisia nonparelleja ja strösseleitä nykyään. Mielikuvitus vain rajana :)
15 kpl cake popseja - kakkutikkareta

150g keksejä (minä käytin yhteen satsiin Dominoita ja toiseen valkosuklaa-karpalo keksejä)
130g maustamatonta tuorejuustoa
150g suklaata (valko-, maito tai tummaasuklaata)

Lempikeksit päätyivät valkosuklaa popseihin


  • Laita keksit pakastepussiin ja laita vielä toinen pussi päälle. Hakkaa kaulimella keksit muruiksi
  • Lisää keksimurujen joukkoon tuorejuusto. Saat parhaiten sekaisin kädellä
  • Muotoile massasta pieniä palloja ja laita ne lautaselle
  • Tökkää puutikku palloon keskelle
  • Anna pallojen seistä jääkaapissa muutama tunti tai voit hyvin tehdä edellisenä iltanakin pallot valmiksi. Dippaaminen suklaaseen on huomattavasti helpompaa kun pallot ovat jääkaappi /pakkaskylmiä  • Sulata suklaa pienessä syvässä kulhossa mikrossa. Sulata varovasti ettei suklaa pala
  • Ota yhdestä kakkutikkarista tikusta kiinni ja upota sulaan suklaaseen niin, että pallo peittyy kokonaan. Valuta hetki alaspäin jotta ylimääräinen suklaa valuu pois.
  • Ripottele heti päälle strösseliä tai vaikka kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta
  • Kuorrute jämähtää nopeasti. Laita tikkarit pystyasentoon johonkin missä ne pysyvät pystyssä esim vesimeloni, pastalävikkö, kenkälaatikko.... 

Tikkarit tarjoillaan myös pystyasennossa. Itse käytin vesimelonia koska siihen tikut oli helppo tökätä pystyyn ja on myös hieman erilainen tarjoiluastia :) Sen voi syödä jälkikäteen :)

Domino-keksien päällä on maitosuklaata ja karpalo-valkosuklaa cookiesien päällä on valkosuklaata.

Nämä ovat niin hyviä! Voit käyttää omia lempikeksejäsi tähän tai voit tehdä hyvin myös kakkupohjan itse ja murustaa kakkua ja tuorejuustoa sekaisin ja muotoilla palloksi. Tee vaikka pipareista Jouluksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti