tiistai 10. kesäkuuta 2014

Amaretto-jääkahvi

Salainen (tai ei ehkä niin salainen) paheeni on Amaretto. Rakastan tuota vanhojen mummojen juomaa niin paljon!  Karvasmantelilla maustettu likööri sopii vaan minun suuhuni. Ravintolassakin paras jälkkäri on tupla espresso ja Amaretto. Meillä on kotona aina Amarettoa ja usein illanistujaisissakin kaivan pulloni jossain vaiheessa esiin ja tarjoan hömpsyt haluaville. Useinkaan niitä ei ole paljoa koska olen huomannut etteivät kovin moni jaa rakkauttani Amarettoon. Onneksi mieheni pitää siitä.

Ajatus Amaretto-jääkahvista lähti siitä, usein hippausillan aikana kaipaa jotain piristettä joissain vaiheessa ja minä en energiajuomien juontia ymmärrä. Meillä keitetään kahvit siihen hätään. Mietin, että siitähän voisi tehdä oikein drinkinkin. Amaretto esiin! :) Kesäkuumalla jääkahvi maistuu ennemmin kuin kuuma kahvi. Tämä on siis täydellinen kesädrinkki!
Amaretto-jääkahvi (1 annos)

6 cl Amarettoa
4 cl vahvaa kahvia
6 cl maitoa
jääpaloja  • Keitä vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä täysin kylmäksi
  • Jos omistat cocktail shakerin lisää kaikki aineet shakeriin ja ravista hyvin. Näin saat maidosta vaahtoavaa. Tämä sama onnistuu lasipurkissakin.
  • Kaada juoma cocktail lasiin ja laita juomaan muutama jääpala.
  • Nauti!


Tämä juoma oli minun makuuni erityisesti todella kylmänä. Suosittelenkin siis todella kylmien aineiden käyttöä. Tätä meillä tullaan tekemään paljon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti