Minua pyydettiin tekemään serkkuni pikkupojan 2-vuotis synttäreille näitä juustokakkuja kaksi. Olen aikaisemminkin tehnyt paistettua juustokakkua Keke Armstroning ohjeella mutta en silloin ollut tyytyväinen sen kokoon. Nyt halusin korkean ja näyttävämmän kakun. Oikein sopiva ohje löytyi BBC Good Food:in sivuilta ja teinkin kakun sen mukaan. Hieman muokkasin ohjetta sitten kuitenkin ;) Kakku oli niin lähellä sitä autenttista juustokakku kokemustani New Yorkissa, että voin todella hyvällä omalla tunnolla suositella tätä kakkua lämpimästi. Kaikki vieraat pitivät siitä paljon mikä oli helpotus :) Koristelimme kakun vielä marjoilla ja se oli todella hyvä veto. Marjat antoivat hyvää lisämakua juustokakulle ja näyttävyyttä juhlapöytään.
Muistathan liittyö myös Ruokasurffauksen Facebook-sivuilla lukijaksi. Saat helposti kaikki uudet reseptit omaan uutisvirtaasi :)
New York Cheesecake (24cm irtopohjavuoka)
pohja:
200g Digestive-keksejä
100g voita
täyte:
900g maustamatonta Philadelphia-juustoa (ei kevyt)
300g creme fraichea (ei kevyt)
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa ja 1 keltuainen
päällinen:
150g cremefraichea
1 rkl sokeria
2 tl sitruunanmehua
- Aloita pohjasta. Aja monitoimikoneella Digestivet hienoiksi muruiksi. Voit myös laitta keksit pussiin ja kaulimella hakata pieneksi.
- Sulata voi.
- Lisää sulatettu voi keksinmurujen sekaan ja sekoita hyvin.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle ja sulke irtopohjavuoka. Näin kakun nostaminen on helppoa eikä se jää kiinni vuokaan.
- Painele seos käsin todella tiiviisti leivinpaperin päälle pohjalle.
- Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Täytteen valmistamiseen suosittelen isoa kulhoa jotta vatkaaminen käy helpommin. Itse tein täytteen yleiskoneessa mikä oli hyvä valinta koska vatkaamista on paljon.
- Vatkaa Philadelphia-juustot notkeiksi. Vatkaa niitä n. 2 minuuttia.
- Lisää sekaan kananmunat yksitellen.
- Lisää sekaan vehnäjauhot ja sokeri.
- Vatkaa aina välissä hyvin tai jos käytät yleiskonetta anna koneet pyöriä koko ajan.
- Lisää lopussa sekaan creme fraiche ja vatkaa vielä todella hyvin sekaisin kuohkeaksi tasaiseksi massaksi.
- Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja laita se 160 asteiseen uuniin 1,5 tunniksi. Jos kakun pinta tummuu liikaa laita leivinpaperi päälle.
- Sen jälkeen ota uunista virta pois ja jätä kakku jälkilämpöön 2-3 tunniksi. Itse pidin 3 tuntia kun minulla oli kaksi kakkua uunissa.
- Juustokakkuun todennäköisesti tulee halkeama uunissa. Tämä on normaalia.
- Kun juustokakku on otettu pois uunista ja annettu hetken levähtää tee päällinen.
- Sekoita päälliseen keskenään creme fraiche, sokeri ja sitruunanmehu.
- Levitä päällinen juustokakun päälle reunoille asti.
- Tämä antaa kakulle viimeistellyn päällisen ja siistin ulkoasun. Peittää myös halkeaman.
- Laita kakku jääkaappiin ainakin yön yli. Tämä kakku siis tulee tehdä hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Kakun voi hyvin tehdä myös pari kolme päivää aikaisemmin sillä maku vain paranee ja syvenee ajan myötä.
- Kakun voi myös pakastaa.
Kakun päällä oli vadelmia, mustikoita, karhunvadelmia, mansikoita, punaisia viinimarjoja ja kirsikoita. Kakusta tulee näyttävä ja kesäiseen kakkuun kuuluvat marjat :) Todella hyvää!!
Heii :) annatko olla tarjoiluun asti vuuassaan? Vai irroitatko missä vaiheessa jos esim 2pv ennen tekisi..
VastaaPoistaHyvä kysymys, olisikin pitänyt tarkentaa ohjeessa. Eli annan olla vuoassa tarjoiluun asti jääkaapissa asettumassa.
PoistaIhana kakku ihanilla marjoilla :)
VastaaPoistaKiitos :) oli kyllä onnistunut ja kaunis kakku!
Poista