Rakastan espanjalaista ruokaa ylikaiken. Tapaskulttuuri on niin minun juttuni. Tilataan ruokaa pöytä täyteen ja syödään niitä yhdessä. Ei ole kenenkään omia annoksia vaan kaikki on jaettavaa ja jos joku loppuu sitä tilataan lisää. Rakastan myös chorizoa ja tälläkin kertaa toin sitä Espanjasta paljon mukanani. Kyseessä on sen verran suolainen ja mausteinen makkara, että se säilyy hyvin lentomatkan ajan. Ruumassa on kuitenkin todella kylmä. Suomessa chrorizo on hävyttömän hintaista joten toin kerralla reilusti :D Samalla hamstrasin savupaprikajauhetta makeanan ja tulisena naurettavia määriä (12 peltipurkkia). Suomessa savupaprikajauhetta on vaikea löytää ja jos löydät se on todella kallista!
Keittelin viime viikolla BBQ-kastiketta ja siitä innostuneena teinkin taas pizzaa jossa tomaattikastike korvataan barbequekastikkeella. Toimii ihan älyttömän hyvin! Chorizoa laitoin myös pizzaan, miniluumutomaatteja ja mozzarellaa. Aivan sairaan hyvää! Yksinkertaiset hyvät raaka-aineet.
Täydellinen ohut ja rapea pizzapohja (pellillinen)
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
½ pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
ripaus sokeria
Vinkki rapeaan pizzapohjaan on kotikonstein on pellien lämmittäminen tulikuumiksi.Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan.
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
½ pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
ripaus sokeria
- Vesi saa olla reilusti kädenlämpöistä (n. 42 asteista). Mittaa vesi kulhoon ja lisää sekaan kuivahiiva, suola ja pieni ripaus sokeria.
- Lisää n. 1 dl jauhoja sekaan ja sekoita hyvin.
- Lisää jauhoja pikku hiljaa lisää koko ajan hyvin sekoittaen.
- Lisää öljy lopussa ja vaivaa hyvin.
- Ota taikina pöydälle ja muutaman minuutin ajan vaivaa oikein kunnolla. Tämä osuus on tärkein työvaihe koska tässä taikinaan muodostetaan sitkoa. Muuten taikinasta tulee irtonainen ja jauhoisen makuinen.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa (esim. ritilällä vesialtaan päälle jossa on kuumaa vettä) n. 30 minuuttia.
- Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taas hyvin muutaman minuutin ajan.Kauli taikina todella ohueksi pellilliseksi.
- Siirrä pizzapohja leivinpaperille ja kokoa pizza siihen.Kun olet saanut koottua pizzan ota tulikuuma pelli uunista ja nosta leivinpaperilla oleva pizza kuumalle pellille. Paista uunin alaosassa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on tarpeeksi sulanut. Pohja kypsyy nopeasti kun pelli on kuuma ja pohja on ohut.
Chorizo-BBQ-pizza
pizzapohja (ohje yllä)
1½ dl barbequekastiketta
2 dl juustoraastetta
200g tuoretta mozzarellajuustoa
chorizomakkaraa
miniluumutomaatteja
- Kokoa pizza leivinpaperille
- Levitä barbequekastike pohjalle tasaisesti ja sen päälle juustoraaste.
- Juuston päälle tulee chorizo ja tomaatit.
- Päällimmäiseksi tulee mozzarellajuustoviipaleet jotka olet itse leikannut juustopallosta
- Vinkki rapeaan pizzapohjaan on kotikonstein on pellien lämmittäminen tulikuumiksi.Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan.
- Kun olet saanut koottua pizzan ota tulikuuma pelli uunista ja nosta leivinpaperilla oleva pizza kuumalle pellille. Paista uunin alaosassa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on tarpeeksi sulanut. Pohja kypsyy nopeasti kun pelli on kuuma ja pohja on ohut.
Pizza oli todella hyvää ja vaihtelua ns. tavallisiin pizzoihin. Ihana maku ja pala Espanjaa lautasella <3
Ihanalta kuulostava ohje! Espanjalainen ruoka on hyvää ;)
VastaaPoistaKiitos! Espanjalainen ruoka toimii :)
Poistahttp://www.maustesoppi.fi/search/tuotteet/savupaprika Ei tuo nyt kovin kallista ole. Metallipurkin kanssa 4,90 eur. ;)
VastaaPoistaKaikki on suhteellista :D
Poista