perjantai 11. heinäkuuta 2014

Ruohosipuliset perunarieskat

Perunarieska on niin hyvää! En ole aikaisemmin tehnyt niitä itse, mutta kaupasta olen ostanut ja syönyt. Tämä homma sopii loistavasti ei-leipojillekin koska tässä ei tarvitse vaivata ja vääntää taikinaa vaan ihan älyttömän simppeleitä valmistaakin. Raaka-aineitakin on vain muutama hassu ja jos edellisenä päivänä jää perunamuusia ruoalta on se hyvä tuupata tähän. Tätä varten tuskin kannattaa alkaa muusia valmistamaan vaan käyttää jämämuusit :) Olin edellisenä päivänä tehnyt muusia jossa oli ruohosipulia seassa joten siksi näistä rieskoista tuli ruohosipulisia perunarieskoja. Sopi muuten todella hyvin ruohosipuli rieskoihin. Suosittelen kokeilemaan! :) Ohjeen nappasin Kotikokista

Näiden leipominen onnistui jopa kovassa kivussakin kun ei tarvinnut vaivata taikinaa. Laskeskelin tuossa, että olen käynyt 1,5 viikon sisällä 7 kertaa lääkärissä. Tuossa on mukana se sairaalayö ja siellä lääkärinkäynnit. Tästä pakaravaivasta olen käynyt 3 kertaa lääkärissä ja viimeisin lääkäri tuntui ottavat tosissaan. Hän tutki ja paineli ja totesi pakaralihaksen olevan aivan jumissa jännittyneenä. Lisäksi lonkasta löytyi bursiitti (limapussintulehdus) johon sain kortisonipiikin. Sain vahvempia lihasrelaksantteja jotka nukuttavat aivan hulluna ja pistävät pään sekaisin. Lisäksi nappailen paria eri kipulääkettä jotta pystyn olemaan. Yritän elää mahdollisimman normaalisti vaikken saakaan housuja itse jalkaan :D Mieheni on ollut iso apu minulle. Pystyn nukkumaan vain sohvalla ja vain toisella kyljellä. Lonkankoukistajakin kipuilee kun en pääse käyttämään sitä yhtään. No aina on toivoa ja uskoa paranemiseen!
Ruohosipuliset perunarieskat (n. 10 kpl)

5 dl perunamuusia ruohosipulilla maustettuna
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa


  • Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään (perunamuusi kylmänä), mutta älä vaivaa taikinaa liikaa.
  • Kuumenna uuni 275 asteeseen.
  • Laita leivinpaperi pellin päälle ja ota pala taikinaa. Kostutetuin sormin painele taikina ympyrän muotoiseksi pelille. Pistele rieska haarukalla ympäriinsä.

  • Paista rieskoja 275 asteisessa uunissa keskitasossa n. 8-10 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tummia laikkuja.
  • Nauti sellaisenaan tai laita voita ja juustoa päälle. Nam nam! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti