keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Nektariinit ja taatelit pekonilla grillissä

Grillaamme kesällä usein herkkusieniä erilaisilla juustotäytteillä pekonin kanssa grillissä. Ne ovat hyviä ja variaatiota saa vaihtamalla juustotäytettä ja laittamalla pekonia ja jättämällä pekonin pois. Mutta jotenkin tuntuu, että nuo sienet on ehkä jo vähän nähty. Niitä tulee tehtyä liikaa. Bongasin Kotona keittiössä ja puutarhassa-blogista saman setin, mutta nektariineilla! Mielenkiintoni heräsi heti koska pidän suolaisen ja makean yhdistelmästä todella paljon ja näistä saisi mukavaa vaihtelua. Kiva kokeilla uusia juttuja.

Tuumasta toimeen eli kaupasta nektariineja, pekonia ja kahta eri juustoa Auraa ja Valkosipulijuustoa (Pikkusiskoa). Olen nektariineille(kin) allerginen, mutta kun ne ovat kypsyneet lämmössä voin niitä syödä. Siksi uskalsin ottaa tämän reseptin testiin. Valmistaminen oli helppoa, mutta ehkä laittaisin kaksi pekonia yhteen puolikkaaseen kun teen uudestaan näitä koska nektariinia oli mielestämme liikaa suhteessa suolaiseen täytteeseen. Laitan tähän ohjeen kahdella pekonilla, koska se on varmasti parempi kuin yksi :)

Teimme myös taateleita pekonilla grillissä. Naapurinmies on hehkuttanut niitä ja pakko oli kokeilla. Ihan törkeän hyviä!!
Nektariinit pekonilla grillissä

Nektariineja
pekonia
Aura-juustoa / Pikkusiskoa tai jotain muuta juustoa


 • Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivi.
 • Laita kiven kohdalle kuoppaan valitsemaasi juustoa.
 • Kierrä kaksi pekonia nektariinin puolikkana ympärille siten, että juusto tulisi mahdollisimman hyvin peitettyä.
 • Voit laittaa pari cocktail-tikkua pitämään pekoneja paikoillaan jos haluat. • Grillaa nektariineja ensiksi siltä puolelta jolla ei ole juustoa niin kauan kunnes pekoni on saanut kauniin värin ja se on kypsynyt siltä puolelta kokonaan.


 • Käännä nektariini ympäri ja grillaa juuston puolelta kunnes pekoni on kypsää.

 • Nektariinit ovat valmiita syötäväksi heti :)


Taatelit pekonilla grillissä

Pehmeitä taateleita
pekonia


 • Leikkaa pekoni puoliksi pituussuunnassa. 
 • Kierrä pekoni taatelin ympärille.
 • Grillaa taateleita kunnes pekoni on kypsää.


Nämä olivat kyllä melkoista herkkua! Makean ja suolaisen ystävät pitävät varmasti. Juustoista pidimme sekä Aurasta että valkosipulijuustosta sisällä. Pekonia todellakin kannattaa laittaa kaksi  nektariineihin (meillä oli vain yksi) koska silloin nektariinin maku ei ota ylivaltaa vaan kaikki maistuu sopivassa suhteessa.
Taatelit olivan aivan ihania, suosittelen!!

2 kommenttia:

 1. Wow! Eipä olisi itselle tullut mieleen nämä yhdistelmät. Varmasti namia. Toisaalta, eikös kaikki ole hyvää jos se on pekoniin käärittynä?

  VastaaPoista