Eilen kun mieheni tuli treeneistä kotiin laitoin uudet perunat kiehumaan ja grillin kuumenemaan. Ajatuksena oli syödä uusiaperunoita ja grillattua possua. Siinä perunoiden kiehumisen aikana sainkin idean tehdä pikaisen lämpimän perunasalaatin niistä aineista mitä kaapissa/puutarhassa oli. Kaapissa oli miniluumutomaatteja (rakastan niitä!) ja fetaa. Puutarhasta nappasin ruohosipulia. Nopea kastike ja kaikki sekaisin. Aivan tajuttoman hyvää! Joskus parhaat jutut tulevat vähän niin kuin vahingossa ja ajattelematta. Näin kävi tässkin. Possuakin loppujen lopuksi oli aivan liian vähän jäljellä joten grillasin vielä makkarat molemmille lisäksi ja ateria oli aivan täydellinen kesäiltaan. Ihana hetki syödä rauhassa yhdessä päivän touhujen jälkeen (mies touhusi, minä olin kipulääkkeissä).
Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Lämmin perunasalaatti fetalla ja tomaatilla
½ kg uusia perunoita
100g fetaa
100g miniluumutomaatteja
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ dl öljyä
mustaapippuria myllystä
ripaus suolaa
- Laita perunat kiehumaan reilulla suolalla maustettuun veteen.
- Tee kastike valmiiksi sillä aikaa kun perunat kiehuvat jotta se ehtii maustua hetken.
- Lisää kulhoon öljy, ruohosipuli, suola, pippuri ja puolitetut miniluumitomaatit. Sekoittele hyvin ja painele tomaatteja hieman haarukalla jotta niistä irtoaa mehua.
- Kun perunat ovat kypsiä leikkaa ne kuumana puoliksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin useaan kertaan, jotta kastikkeen ihana makua tarttuu perunoihin.
- Lisää lopussa kuutioitu feta ja sekoita.
- Tarjoa lämpimänä.
Olen aivan rakastunut kirkkaisiin öljypohjaisiin perunasalaatteihin. Majoneesi/kermaviili/jugurtti/creme fraiche pohjaiset salaatit sopivat mielestäni paremmin talveen. Lisäksi kesäkuumalla ne menevät todella helposti pilalle ja aiheuttaa ikäviä yllätyksiä. Olen tehnyt kesän aikana yrttistä perunasalaattia joka on myös kirkas, mutta tarjoillaan kylmänä. Todella hyvää sekin. Lämmin perunasalaatti on mukavaa vaihtelua ja sopii loistavasti kesään ja grillaukseen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Nam, hyvältä vaikuttaa. Itse olen myös mieltynyt perunasalaatteihin, joissa ei ole majoneesia tms. Mökillä ollessa, tein pariinkin kertaan perunasalaattia johon tulee: keitettyjä uusia perunoita kuutioituna (ehkä puoli kiloa?), ruskistettua pekonisilppua 1-2 pkt (riippuen perunan määrästä), pari maustekurkkua kuutioina, punasipulia puolirenkaina 1-2 kpl (valkosipulia pari kynttä). Oliivioljyä tai rypsiöljyä (laitoin molempia). Mausteeksi vähän suolaa ja rouhittua mustapippuria. Kaikki ainekset sekaisin ja annetaan tekeytyä 15- 20 min. Myös ruohosipuli tai nippusipulin varret sopii tähän. Reseptiä saa vapaasti käyttää.. terv. Katja
VastaaPoistaHyvältä kuullostaa :)
PoistaAurajuustolla toimii myös!!
VastaaPoistaAivan varmasti ja olisi todella hyvää! Mieheni ei ymmärrä hyvän päälle ja ei syö Auraa joten tarvinee kokeilla vain itselleni :)
PoistaKiitos ohjeesta, hyvää oli!
VastaaPoistaHienoa, että maistui!
PoistaKiitos ohjeesta, hyvää oli!
VastaaPoistaNam vappuna teen :)
VastaaPoista