maanantai 7. heinäkuuta 2014

Yrttinen perunasalaatti

Ensimmäiseksi muistutus, käykäähän liittymässä Facebookissa Ruokasurffauksen lukijoiksi niin saatte kaikki uudet reseptit helposti uutisvirtaanne Facebookissa. Pääset sivuille joko tästä sivun oikeasta ylälaidasta Facebook-logoa painamalla tai suoraan painamalla tästä

Perunasalaatit kuuluvat oleellisesti kesään. Aikaisemmin olen blogiin tehnyt tsatsiki-perunasalaattia joka on aivan ihanaa. Nytr halusin tehdä kirkkaan salaatin ilman creme fraicheja, kermaviilejä ja majoneeseja. Olen laittanut takapihallemme kasvamaan kaikenlaisia yrttejä joista tähän salaattiin päätyi osa. Perunasalaatit ovat todella mainio lisä grilliruokiin. Kuten aikaisemmin kirjoitinkin blogiin olen sairastanut melko paljon nyt ja edelleenkin pakarani kanssa olen toipilas. Eilen meillä kävi kavereita grillaamassa ja se oli ensimmäinen kerta viikkoon kun tapasin ketään muita kuin terveydenhuollon ihmisiä ja omaa miestäni. Teki kyllä todella hyvää ja oli mukavaa! Oli mukava miettiä ruoanlaittoa ja saada siten muutakin ajateltavaa kuin kipu. Oli kiva keksiä uusi perunasalaatti päästäni ja vielä onnistua siinä! Tämä kirkas yrttinen perunasalaatti oli todella hyvää ja kaikki pitivät siitä. Tulen ehdottomasti tekemään uudestaankin kesän grillijuhliin tätä :)

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!




Yrttinen perunasalaatti

600g uusia perunoita
2 rkl kapriksia

kastike:
3/4 dl öljyä (rypsi tai oliivi)
2 rkl sitruunanmehua
1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (minulla meni ruohosipulia, minttua ja oreganoa)
suolaa
mustaapippuria myllystä


  • Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä kypsiksi.
  • Leikkaa perunat kuumina halutun kokoisiksi salaattiin. 
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

  • Kaada salaatti kuumien perunanpalojen joukkoon ja sekoita hyvin. Juju salaatissa onkin maustaa kuumat perunat salaatilla niin ne imaisevat kaikki ihanat maut itseensä ollessaan lämpimiä.
  • Lisää sekaan kaprikset ja sekoita vielä.
  • Anna salaatin jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sen jälkeen jääkaappiin.
  • Ota tunti ennen tarjoilua esille, jotta maut pääsevät liikkumaan ja peruna ei ole jääkylmää. Tämä salaatti ei mene huonoksi kuumana kesäpäivänäkään vaikka seisoisi ulkona helteessä.
Juomasuosistukseni on ehdottomasti ihanat Arizona jääteet. Pullot ovat kuvankauniita ja maku aivan tajunnanräjäyttävän hyvä. Me maistelimme mustikka-valkoinen tee ja granaattiomena-vihreä tee juomia. Molemmat olivat aivan ihania ja todella nappi valinta alkoholittomaksi kesäjuomaksi. Lihasrelaksantit ja alkoholihan ei ole tunnetusti hyvä yhdistelmä joten siksi holitonta linjaa :D 




Perunasalaatti näyttää rumalta, mutta maistui taivaallisen hyvältä! Maku on kevyt eikä ollenkaan niin raskas kun valkoisissa perunasalaateissa. Todella kesäinen ja ihanan makuinen.






4 kommenttia:

  1. Mä luulen, että teen tätä lauantaiksi Poriin Jazzeille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa täydelliseltä! Porin Jazzeilla on varmasti mahtavaa tänä vuonna ja tämä sopii hyvin picnikille :)

      Poista
  2. Näin uuden vuoden kynnyksellä tuli mieleeni, että tästä on tullut myös oma suosikkini. Fiiliksen mukaan tällaiseen pohjaan voi lisäillä hyvin esim: fenkolia, pähkinöitä/pinjansiemeniä, ak-tomssuja, salamia, sipulia, oliiveja fetaa/vuohenjuustoa, suolakurkkua, kunnollista anjovista ja ties mitä. Joskus on tullut pilkottua sekaan eilisiä lihapulliakin ja kasassa onkin kokonainen ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa hyviä ideoita! Tuli ihan nälkä :) nyt maistuisikin tuollainen salaatti ja siihen kaikki mainitsemasi lisukkeet :)

      Poista