torstai 7. elokuuta 2014

Pulled pork tortillat chipotle chilien kera

Vuodessa on tapahtunut ihmeitä. Noin vuosi sitten julistin blogissa kuinka minä en syö sikaa paitsi pekonina harvoin ja pulled porkia. Aika paljon on vettä virrannut onneksi niistä kahdeksankymmentäluvun hirveistä harmaista sianliha kyljyksistä jotka tarjoiltiin ruskeassa kastikkeessa. Niitä en syö vieläkään. Joulukinkun syömiseen on myös paljon matkaa. Mutta nykyään syön possunlihaa huomattavasti avoimemmin kuin aikaisemmin. Ja tämä kaikki lähti liikkeelle pulled porkista :) Opin ja ymmärsin, että kaikki possu ei ole samanlaista ja mausteilla saa ihmeitä aikaan tässäkin asiassa. Nykyään listassa on siis pekoni, pulled pork aj nyt myös possun ulko- ja sisäfileet grillattuna korelaisessa marinadissa. Lista kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Joulukinkkuun tuskin pääsen koskaan, mutta se ei minua haittaa :)

Taas on tehty siis pulled porkia ja teenkin sen melkein aina toooooodella hyväksi kokemallani ohjeella. Teen lihaan kuivamausteen ja annan marinoitua siinä vuorokauden. Sen jälkeen kypsytän hitaasti miedolla lämmöllä ja riivin lihan suikaleiksi. Teen ihanaa BBQ-kastiketta johon nyt myös sekoitin chipotle-kastiketta lisää tuomaan meksikolaista makua. Sitten liha lämmitetään uudestaan kastikkessa nopeasti ja valmista! Tämä on meidän makuun täydellistä ja moni muukin on kehunut. Toimii!

Nyt halusin täyttää tortilloja pulled porkilla koska sitä en vielä ollut kokeillut. Possua meillä on nyhdetty pizzaan ja hampurilaisiin ja hyviksi todettu. Nyt mentiin meksikolaiseen suuntaan. Tein myös ihanan kevyttä ja raikasta mexican coleslawia joka sopi hyvin pulled porkin kanssa tortillaan!
Pulled pork tortillat

pulled porkia
Meksikolaista kaalisalaattia

tortilla-lättyjä
ranskankermaa
La Costeña chipotle chilejä  • Lämmitä tortillaa hieman joko uunissa tai mikrossa
  • Kasaa tortillan päälle pulled porkia, meksikolaista coleslawia, ranskankermaa ja päälle ihania chipotle chilejä tuomaan viimeinen meksikolainen silaus

  • Taittele tortilla ja vie ääntä kohden. Nauti. Tee lisää :)
Tämä on mukava tapa syödä pulled porkia ja samalla myös uudistaa ehkä jo niin nähdyt perus tortillajutut. Autenttisia meksikolaisia makuja, raikkautta, tulisuutta ja täydellisen hyvää lihaa. Maistuis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti