Vispipuuro
1,5 litraa vettä
7 dl punaisia viinimarjoja
1,5 dl sokeria
3 dl mannasuurimoita
- Keitin jäisistä marjoista puuron, mutta onnistuu tuoreista aivan yhtä hyvin.
- Kaada vesi, sokeri ja marjat kattilaan.
- Anna seoksen kiehua n. 10 minuuttia.
- Siivilöi seos ja kiehauta neste uudelleen kattilassa.
- Lisää mannasuurimot nesteeseen ja sekoita hyvin pohjia myöten.
- Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Jäähdytä seos hyvin.
- Vispaa sähkövatkaimella hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi ja kauniiksi.
- Tarjoile maidon (ja sokerin) kera.
Matkustimme mieheni kanssa suoraan lapsuuten tällä. Minun vispipuurino maistui ihan samalta kuin hänen lapsuudessa ja minun lapsuudessa. Todella hyvää ja kevyttäkin vielä!
Vispipuuro on hyvää:) Täälläpäin teen sitä yleensä mustaherukoista,sillä niitä saa aika edullisesti pakasteeena.,Ennen sai puolukoitakin,mutten ole niitä nähnyt pariin vuoteen.
VastaaPoistaOi varmasti olis hyvää mustaherukoistakin! Mietin, että omena-kaneli voisi toimia hyvin talvella :)
PoistaMeilläkin syödään muutamaan kertaan talven aikana vispipuuroa. :) Itse teen joko punaisesta viinimarjamehusta tai sitten jos äiti on tuonut puolukkamehua pakastimeen. :) Mä kun en tykkää niistä marjojen "kuorista" siellä puuron seassa, niin mehusta tekeminen on silloin hyvä vaihtoehto. :) Ja yhtä hyvänmakuista tulee silloinkin! :)
VastaaPoistaNe kuorethan voi tosiaan siivilöidä pois ennen suurimoiden lisäämistä kuten tässäkin ohjeessa tein. Sillkistä ja samettista ilman kuoria ;)
Poista