Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Savulohi-voileipäkakku
14-16 palaa täysjyväpaahtoleipää
7-8 palaa vehnäpaahtoleipää
7-8 palaa Real täysjyväleipää
kala/kasvislientä kostutukseen
200g kylmäsavulohi tuorejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
täyte 1:
350g savulohta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
½ dl hienonnettua tilliä
täyte 2:
4 keitettyä kananmunaa
2 suolakurkkua
200g ranskankermaa
4 rkl margariinia
0,5 tl suolaa
täyte 3:
150g savulohta
3 keitettyä kananmunaa
100g kylmäsavulohi tuorejuustoa
100g ranskankermaa
- Valmista kala/kasvisliemi kostutukseen esim. fondista tai liemikuutiosta. Anna jäähtyä ennen kostuttamista.
- Valmista täyte 1 sekoittamalla kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja tilli hyvin sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan huolellisesti nypitty savulohi ja sekoita.
- Täyte 2. Muussaa haarukalla keitetyt kananmunat kuten olisit munavoita tekemässä. Kuutoi suolakurkut. Sekoita kulhossa ranskankerma, margariini ja suola hyvin sekaisin. Lisää sekaan hienonnettu kananmuna ja suolakurkut.
- Täyte 3. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Lisää sekaan hienonnettu kananmuna (kuten täyte 2) ja savulohi. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kaikista leivistä reunat pois.
- Vuoraa pyöreä (24cm) irtopohjavuoka reilusti kelmulla (pohjat ja reunat).
- Aseta pohjalle täysjyväpaahtoleivänviipaleita siten, että pohja täyttyy kokonaan. Helpointa on asetella kokonaisia paloja ristin muotoon (+) ja leikata neljään puuttuvaan kulmaan sopivan kokoiset leipäpalat. Itsehän en tätä tajunnut kuin aivan lopussa, joten siksi kuvat ovat mitä ovat :)
- Kostuta leivät kala/kasvisliemellä.
- Levitä täyte 1 tasaisesti leipien päälle.
- Laita täytteen 1 päälle kerros Realia samaan tapaan kuin edellisessä kerroksessa ja kostuta erityisen hyvin Realit.
- Levitä täyte 2 Realien päälle. Täyte tuntuu melko vetiseltä tässä vaiheessa, mutta se jämähtää todella hyvin jääkaapissa, ei huolta :)
- Aseta täysjyväpaahtoleipiä täytteen 2 päälle, kostuta ja levitä täyte 3 tasaisesti.
- Viimeiseksi kerrokseksi tulee vehnäpaahtoleivät jotka asetetaan kuten aikaisemminkin ja kostutetaan
- Kääri kakun päällinen tiukasti kelmuun ja aseta jääkaappiin ja jotain painoksi tasaisesti päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kun olet valmis kuoruuttamaan kakun ota kakun päältä kelmut pois, aseta lautanen päälle ja käännä kakku ylösalaisin. Ota irtopohjavuoan reunat ja pohja irti ja kuori kakku kelmusta.
- Sekoita kulhossa hyvin sekaisin maustamaton tuorejuusto ja kylmäsavulohi tuorejuusto. Jos kuorrute tuntuu paksulta voit notkistaa sitä hieman maidolla.
- Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti