Intialainen kasviskeitto
800g tölkkitomaatteja
300g pussi pakastejuureksia (huom! ei perunaa)
n. litra vettä
1 dl hienonnettua purjoa
1 punainen chili
2 solovalkosipulia
suolaa maun mukaan (keventäjä laittaa maltillisesti)
mustaapippuria myllystä
2 tl inkivääritahnaa (Spice Up!)
2 tl kuivattua korianteria
1 tl jeeraa
1 tl kanelia
½ tl kuivattua inkivääriä
½ tl jauhettua kardemummaa
1 puntti tuoretta korianteria
3 rkl öljyä paistamiseen
- Hienonna purjo, valkosipuli ja chili.
- Kuullota niitä öljyssä kattilassa kunnes purjo on läpikuultavaa.
- Lisää tölkkitomaatit, mausteet ja n. puolet vedestä. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää jäiset juurekset ja keittele n. 10-15 minuuttia.
- Lisää vettä jos koostumus on kovin paksu.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella niin sileäksi kuin haluat. Itse tykkään, että ruoassa on purutuntumaa joten jätin omani paakkuiseksi.
- Kuumenna keitto uudestaan ja lisää 1puntti hienonnettua tuoretta korianteria.
- Ota keittoa lautaselle ja ripottele kurpitsansiemeniä pinnalle tuomaan lisää purutuntumaa ja hyviä rasvoja.
Keitto on todella hyvää ja kaloreita ei todellakaan ole kuin nimeksi. Ota reilu lautasellinen tätä ihanuutta ja nauti!
Onpas maukkaan näköinen keitto, ihanat mausteet.
VastaaPoistaMausteet onkin mun elämäni suola <3
PoistaTarviipa kokeilla joku kerta :)
VastaaPoistaMitä (pakaste)juureksia käytit?
VastaaPoista