maanantai 25. elokuuta 2014

Intialainen kasviskeitto

Turvottaako kesän jäljiltä? Niin minuakin :) On siis aika hieman keventää grillimässäilyjen jälkeen. Salaatit on tosi ok ja wokkejakin on syöty paljon. Ilmat ovat viilenneet ja melkein joka päivä sataa. Silloin minä tarvitsen lämmintä ruokaa ja salaatista ei tule kuin vihaiseksi. Keittelin lämmittävää mausteista intialaista kasviskeittoa. Keitossa on sopivasti potkua joka laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle ja lämmittää koko kehoa. Ja tämä on taas yksi niistä keitoista joiden maku vain paranee mitä kauemmin se jääkaapissa maustuu. Ekana päivänä oli hyvää, tokana päivänä jo taivaallista. Saa nähdä kuinka mahtavaa se huomenna onkaan! Keitin ison satsin keittoa vain itselleni koska tätä voi syödä hyvällä omalla tunnolla isonkin kulhon :)



Intialainen kasviskeitto

800g tölkkitomaatteja
300g pussi pakastejuureksia (huom! ei perunaa)
n. litra vettä
1 dl hienonnettua purjoa
1 punainen chili
2 solovalkosipulia
suolaa maun mukaan (keventäjä laittaa maltillisesti)
mustaapippuria myllystä
2 tl inkivääritahnaa (Spice Up!)
2 tl kuivattua korianteria
1 tl jeeraa
1 tl kanelia
½ tl kuivattua inkivääriä
½ tl jauhettua kardemummaa
1 puntti tuoretta korianteria
3 rkl öljyä paistamiseen



  • Hienonna purjo, valkosipuli ja chili. 

  • Kuullota niitä öljyssä kattilassa kunnes purjo on läpikuultavaa. 
  • Lisää tölkkitomaatit, mausteet ja n. puolet vedestä. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Lisää jäiset juurekset ja keittele n. 10-15 minuuttia.
  • Lisää vettä jos koostumus on kovin paksu.

  • Soseuta keitto sauvasekoittimella niin sileäksi kuin haluat. Itse tykkään, että ruoassa on purutuntumaa joten jätin omani paakkuiseksi.

  • Kuumenna keitto uudestaan ja lisää 1puntti hienonnettua tuoretta korianteria.
  • Ota keittoa lautaselle ja ripottele kurpitsansiemeniä pinnalle tuomaan lisää purutuntumaa ja hyviä rasvoja.



Keitto on todella hyvää ja kaloreita ei todellakaan ole kuin nimeksi. Ota reilu lautasellinen tätä ihanuutta ja nauti!




4 kommenttia: