perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pekoni-pasta valkosipulilla, chilillä ja tomaatilla

Tämä ruoka on meillä sarjassa arjenpelastajat. Aina ei ehdi, jaksa, viitsi, kiinnosta tehdä ruokaa panostaen siihen ihan hirveästi. Silti pitäisi saada hyvää ja maukasta ruokaa. Eineksiä meillä ei syödä paitsi satunnaiset pakastepizzat tuunattuna, mutta ei muuten. Tätä meillä syödään usein niinä päivinä kun kaappi huutaa tyhjyyttään, mutta ruokaa pitäisi saada. Joskus tähän tulee mukaan pekonia, joskus ei. Chili, valkosipuli ja tuoretomaatti ovat aina mukana ja se riittääkin pitkälle. Todella hyvää!

Itse paistan pekonin yleensä uunissa leivinpaperin päällä. Tulee ihanan rapsakkaa ilman turhia käryjä. Pekonin käry on jotenkin sellainen joka jää leijumaan päiviksi kämppään. Siksi suosin uunin valmistuksessa.

Löydät Ruokasurffauksen myös Facebookista Tule mukaan mukavaan porukkaan juttelemaan ruoasta ja saamaan uusimmat reseptit ja paljon muuta suoraan uutisvirtaasi :)



Pekoni-pasta valkosipulilla, chilillä ja tomaatilla

Paketti pekonia
2 yksikyntistä valkosipulia
3 tuoretta tomaattia
haluttu määrä kuivattuja chilihiutaleita tai tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen
Suolaa
mustaapippuria
täysjyvä / gluteenitonta spagettia


  • Laita pasta kiehumaan. Suolaa vesi hyvin ja laita spagetit tulemaan.
  • Valmista pekoni uunissa tai pannulla rapeaksi. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa sen jälkeen saksilla paloiksi.
  • Kuumenna n. 2-3 rkl öljyä pannulla
  • Lisää sekaan raastettu/hienonnettu valkosipuli. Paista hetki, mutta älä polta, lisää lopussa chili
  • Lisää sekaan kuutioidut tomaatit ja mustaapippuria myllystä
  • Paistele hetki kunnes tomaatit hieman pehmenevät.
  • Lisää n. 1-1,5 dl pastan keitinvettä mukaan ja anna kiehua täysillä.

  • Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  • Älä keitä pastaa täysin kypsäksi vedessä
  • Valuta pasta ja lisää pasta pannulle.
  • Pyörittele spagettia kastikkessa, jotta pasta imee kastikkeen makuja itseensä.

  • Annostele lautaselle ja lisää pekoni päälle,
  • Voit halutessa lisätä pekonin myös kastikkeen sekaan. Itse en tykkää löllöstä pekonista joten siksi lisään sen viimeisenä päälle, että se säilyttää rapeutensa :)






4 kommenttia:

  1. Tein tätä heti tänään, kun pöydältä löytyi ylikypsyneitä tomaatteja ja pakastimesta pekonia. Oli aivan mahtavan makuista, ihanaa, ettei aina tarvitse laittaa kermaa saadakseen maukasta pastaa. Laitoin liikaa chiliä ja nyt on suu tulessa, mutta tästä tulee varmasti meidän perheen vakioruokia :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ilman kermaakin saa ihania pastakastikkeita nopeasti. Italiassa käyttävät paljon pastan keitinvettä saostamiseen ja se toimii loistavasti. Kiva kuulla, että maistui! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvält :) Ei varmaa oo kauhee kallistakaa? Vaikk opiskelija on, ite haluun silti syyä kyll hyvin :)

    VastaaPoista