sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Suolaiset vohvelit salamitäytteellä

Sain kesällä vohveliraudan synttärilahjaksi. Sellaisen jolla saa paistettua kaksi vohvelia kerrallaan. Kätevää, mutta kyllä on ollut todella vähäisellä käytöllä vohvelirauta ainakin meillä vaikka niin sen halusin :) Jotenkin sen arvasin etukäteen, mutta kun meillä ei lapsuudessakaan ollut vohvelirautaa ja KAIKILLA muilla oli, oli minunkin saatava se vihdoin 34v synttärilahjaksi. Turhake, mutta I want what I want and I want it now ;)

Tämä oli toinen kerta kesän jälkeen kun rautaa käytettiin. Tehtiin vohveleista seka pääruoka että jälkkäri. Samalla taikinalla saa molemmat aikaiseksi kunhan ei laita sokeria vohvelitaikinaan. Ilmeisesti siihen perinteiseen makeaan vohvelitaikinaan laitetaan sokeria, mutta itse tykkään lätyissäkin suolaisista lätyistä jolloin se pieni suola korostaa makeutta. 

Pääruoaksi tein salamitäytteen jota jokainen annosteli vohvelilleen marinoidun punasipulin ja rucolan kanssa. Marinoitu punasipuli leikkasi hapokkuudellaan salamitäytteen täyteläisyyttä ja rucola toi raikkautta lisää. Suosittelut!Vohvelitaikina

9 dl punaista maitoa
50g voisulaa
½-1 tl suolaa
5 kananmunaa
5-6 dl vehnäjauhoja ( lisää ensin 5dl ja lisää tarvittaessa)

Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää jauhoja tarvittaessa. 
Anna taikinan turvota n. 20-30min ja sen jälkeen paista vohvelit raudan ohjeen mukaisesti.


Salamitäyte vohveleille

200g valkosipulisalamia
1 purkki Creme Bonjour Cuisine chili & paprika
1 keltainen tai punainen paprika
mustaapippuria myllystä


Paista vohvelit.
Lisää salamitäytettä päälle, marinoituja punasipuleita ja rucolaa. Ääntä kohden ja nam!


Mukava yhdessä valmistettava ruoka joka käy hyvin sekä lounaasta että iltapalasta. Suolaiseen täytteeseen sopii myös tonnikala erinomaisesti. Voit korvata Cuisine-purkin myös tuorejuustolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti