Tämä oli toinen kerta kesän jälkeen kun rautaa käytettiin. Tehtiin vohveleista seka pääruoka että jälkkäri. Samalla taikinalla saa molemmat aikaiseksi kunhan ei laita sokeria vohvelitaikinaan. Ilmeisesti siihen perinteiseen makeaan vohvelitaikinaan laitetaan sokeria, mutta itse tykkään lätyissäkin suolaisista lätyistä jolloin se pieni suola korostaa makeutta.
Pääruoaksi tein salamitäytteen jota jokainen annosteli vohvelilleen marinoidun punasipulin ja rucolan kanssa. Marinoitu punasipuli leikkasi hapokkuudellaan salamitäytteen täyteläisyyttä ja rucola toi raikkautta lisää. Suosittelut!
Vohvelitaikina
9 dl punaista maitoa
50g voisulaa
½-1 tl suolaa
5 kananmunaa
5-6 dl vehnäjauhoja ( lisää ensin 5dl ja lisää tarvittaessa)
Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää jauhoja tarvittaessa.
Anna taikinan turvota n. 20-30min ja sen jälkeen paista vohvelit raudan ohjeen mukaisesti.
Salamitäyte vohveleille
200g valkosipulisalamia
1 purkki Creme Bonjour Cuisine chili & paprika
1 keltainen tai punainen paprika
mustaapippuria myllystä
Paista vohvelit.
Lisää salamitäytettä päälle, marinoituja punasipuleita ja rucolaa. Ääntä kohden ja nam!
Mukava yhdessä valmistettava ruoka joka käy hyvin sekä lounaasta että iltapalasta. Suolaiseen täytteeseen sopii myös tonnikala erinomaisesti. Voit korvata Cuisine-purkin myös tuorejuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti