perjantai 16. elokuuta 2013

Helppo ja nopea sweet chili kastike

Olen sweet chilin suurkuluttaja. Sopii loistavasti ihan mihin vaan. Wokkeihin, lämpimiin voileipiin, kasvisten kanssa dippailuun, makua antamaan ruokiin ym ym...

Ostin tänään ison kasan chileja ja jotenkin päädyin tekemään itse sweet chili kastiketta mitä en ole aikaisemmin itse tehnytkään. Prosessi oli yllättävän helppo ja lopputulos oli hyvä! Eipä tarvitse enää ostella tätääkään tuotetta kaupasta kun itse tekeminen on näin helppoa ja halpaa :)

Tästä ohjeesta saat n. 6dl sweet chili kastiketta

2 yksikyntistä valkosipulia
4 punaista chiliä (nimistä, merkeistä, laaduista ei mitään tietoa)
1 dl etikkaa (ohjeessa mainittiin riisiviinietikka, minä käytin punaviinietikkaa kun sitä oli talossa)
2 dl sokeria
4 dl vettä
1 rkl suolaa

Suuruste:
2 rkl perunajauhoa tai Maizenaa ( luulen, että Maizena olisi parempi. Itse käytin perunajauhoja)
4 rkl vettä



Poista chileistä siemenet. Helpoiten saat tehtyä tämän pikkulusikalla kovertamalla. Jätä siemenet talteen koska niillä saat säädeltyä kastikkeen tulisuutta. Jos pidät todella tulisesta laita kaikki siemenet, jos et kestä tulisuutta ollenkaan älä laita siemeniä ollenkaan. Itse laitoin loppujen lopuksi 3 chilin siemenet kastikkeeseen pikku hiljaa lisäämällä,

Kuori ja leikkaa valkosipuli. Laita chilit, valkosipuli, etikka, sokeri, vesi ja suola tehosekoittimeen.


Sekoittele täydellä teholla kunnes chilit ja valkosipulit ovat pienentyneet. Maistele välillä seosta (on muuten todella vetistä tässä vaiheessa, älä pelästy) ja lisää chilin siemeniä jos haluat lisää tulisuutta.


Kun seos on valmis kaada se kattilaan. Keittele seosta n. 5min kunnes se hieman saostuu.

Tee suuruste Maizenasta ja vedestä. Suosittelen käyttämään Maizenaa koska itse käytin perunajauhoja ja lopputulos oli ehkä hieman kiisselimäinen. Maizenalla saat varmasti paremman lopputuloksen.

Kaada suuruste kattilaan ja keittele vielä n. minuutin ajan.




Jäähdytä kastike ja purkita / pullota sen jälkeen. Säilyy hyvin jääkaapissa pitkäänkin!





8 kommenttia:

  1. Moi! Itekin on tullut sweet chiliä välillä väsättyä, jos haluat ihanaa hedelmäisyyttä siihen raasta 1-3 appelsiinin kuoret hienoksi raasteeksi mukaan, raasteen määrä on sitten makuasia :) Saa heti uuden ulottuvuuden kastikkeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kuullostaa tosi maukkaalta. Täytyypä pitää mielessä ens kerran kun keittelen chilejä :)

      Poista
  2. Lahja-idea tulisen ruoan ystävälleni :)

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtavan hyvä resepti, kiitos! Tähän talouteen ei tule enää ikinä yhden yhtä kaupan valmista sweet chiliä tämän jälkeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että onnistui ja maistui! Moni tuote on itsetehtynä vaan parempaa :)

      Poista
  4. Onnistuuko resepti, jos sokerin korvaa keinotekoisella makeutusaineella? Voiko tän tehdä jotenkin käsipelillä jos ei ole tehosekoitinta?

    T: Kakkostyypin dibeetikko?

    VastaaPoista
  5. Tää on kyllä iha paras resepti! Maistuu samalta, jopa paremmalta ku kaupan!
    Oon ite laittanu vaan ison teelusikallisen maizenaa. Muuten lopputulos tuppaa olemaan sellasta aika tatinaa. Mut muuten iha huippu resepti!

    VastaaPoista