keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Intialainen Rogan Josh curry - hot hot hot!

Intialainen ruoka on lempiruokaani. Rakastuin intialaiseen ruokaan Englannissa asuessani. Asuin siellä 5 vuotta ja sinä aikana tuli maisteltua varmasti koko intialaisen ravintolan lista läpi. Intialainen ruoka on suosituinta noutoruokaa Englannissa, eikä suotta. Intialaista ruokaakin on niin monenlaista riippuen siitä mistä osaa Intiaa se on kotoisin. On todella tulisia ja kermaisen pehmeitä ja aivan kaikkea siltä väliltä. Olen ensi viikolla menossa Lontooseen ja voitte arvata kuinka innoissani olen päästessäni taas syömään maailman parasta intialaista ruokaa!!

Ennen kuin pääsen nautiskelemaan Englannissa intialaisista herkuista päätin tehdä kotona intialaista ruokaa myös koska en sitä hetkeen ole tehnyt. Yksi lemppareistani on rogan josh niminen curry. Uppouduin Googlen englanninkieliseen maailmaan ja löysinkin todella loistavan reseptin sitar.com sivulta jonka päätin tehdä. Tämä on yksi ehdottomia hittejäni keittiössä. En ole aikaisemmin saanut intialaista ruokaa onnistumaan näin autenttiseksi! Tämä maistui aivan yhtä hyvältä kuin Englannissa ja Singaporessa syömäni intialaiset curryt.

Niin tulista tämä oli, että jouduin lennosta tekemään raitan kylkeen viilentämään polttoa :) Tein ison satsin kerralla tätä ja onkin hyvä, että tein koska niin hiton hyvää tämä oli! Minä tein kanasta tämän, mutta voit yhtä hyvin tehdä esim. lampaasta jolloin keittoajat ovat about samat tai kunnes lammas on kypsää ja mureaa.

Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!




Intialainen rogan josh kana-curry

1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl raastettua valkosipulia
tuoretta chiliä maun mukaan
4 sipulia
1 kg broilerin rintafileitä
2 ½ dl vettä
6 rkl paksua turkkilaista jugurttia

10 rkl ruokaöljyä

mausteet
2 laakerinlehteä
6 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustaapippuria
1 kanelitanko
1 tl jauhettua korianteria tai 1 rkl kuivattuja korianterinlehtiä
2 tl jeeraa /juustokuminaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl suolaa
nippu tuoretta korianteria



Leikkaa broileri isoiksi paloiksi.
Kuumenna pannulla 10 rkl ruokaöljyä ja paista broileri nopeasti pienissä erissä pannulla. Ota lihat kulhoon talteen. Älä ruskista lihaa, käytä vain nopeasti pannulla.

Lisää samaan öljyyn laakerinlehdet, mustatpippurit, kanelitanko ja neilikat. Paista n. 2 min.


Lisää pannulle pieneksi leikatut sipulit ja paista n. 5 min kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä.



Lisää pannulle valkosipuli, chili ja inkivääri, paista n. 30 sekuntia.
Lisää pannulle  jauhettu korianteri, jeera, jauhettu kardemumma, paprikajauhe, cayenne ja suola. Paista hetki.



Lisää seokseen lihat ja sekoita hyvin.


Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi.


Kun seos on tasaista lisää vesi pannulle ja anna kiehua n. tunnin.


Curryn pinnalle kertyy punaista öljyä jonka voit kuoria pois lusikalla.
Lisää juuri ennen tarjoilua reilusti tuoretta korianteria pinnalle.



Viilentävä raita

2 dl jugurttia (mulla oli luonnonjugurttia tölkistä)
1 dl pieneksi leikattua kurkkua
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Sekoita kaikki keskenään ja tarjoile tulisen ruoan kanssa.




Tarjoa rogan josh ja raita kurkumalla maustetun basmati-riisin kera. Laita riisin keitinveteen 1 tl kurkumaa niin saat kaunista keltaista intialaista riisiä.

Tämä ateria hipoi täydellisyyttä. Mikäli rakastat kunnon intialaisia curryjä tulet rakastamaan tätäkin ruokaa! Ja mikäli et ole ennen tällaista maistanut, tee ihmeessä. You're in for a real treat ;)





23 kommenttia:

  1. Mainio resepti maukkaaseen ruokaan - Namaste!

    VastaaPoista
  2. Namaste! On maukasta tosian, intialainen ruoka on ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Tämä näyttää niin hyvältä, että kokeiluun menee! Curryt on vaan niiiiiiin hyviä! Sekä thaimaalaiset että intialaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon kans kova curryfani! Intialainen ja thaimaalainen ruoka onkin lempparia. Suosittelen kyllä tätä ohjetta. Todella autenttisen makuista :)

      Poista
    2. Tänään tein tätä, oli kyllä hyvää.. laitan blogiin tästä maininnan. :)

      Poista
    3. Oletko Intiassa syönyt Intialaista? Hassua että autenttisin kokemus on Englannista :)

      Poista
    4. En ole intiassa käynyt joten en ole siellä syö syönytkään.

      Poista
  4. Trimmasin reseptiä purkillisella kookosmaitoa ja se antoi makuun pehmeyttä, kokeilkaa. Hyvää tuli, tätä tehdään lisää.

    VastaaPoista
  5. Tänään teen neljättä kertaa tätä, olen tehnyt kaksi kertaa myös luomulampaan takajalasta, toimii yhtä hyvin. Maut pyöristyy ja syvenee seuraavana päivänä, joten kantsii tehdä kerralla enemmän esim. 1,5 kertaisena niin 2+4 syö tästä masun täyteen. On kyllä huippuhyvä resepti ja jos saa apukokin tekemään valmistelut niin aikaa ei mene kokkaamisen kuin vartti ennen haudutusvaihetta.
    Kyytipojaksi reilusti kylmää lageria, jos tarvii ajaa autolla niin vaikka I-olutta Lidlistä.

    Timo/Söderkulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta Timo. Hieno kuulla, että ruoka on maistunut teille. Inkkari on ykkönen! :)

      Poista
  6. Itse ihastuin intialaiseen ruokaan Goassa ja silloin tällöin sitä tulee kotonakin tehtyä. Yksi suuri MUTTA meillä on; korianteri! Me emme (onneksi) kumpikaan siedä korianteria... Joskus olen korvannut sen ihan vaan persiljalla. Millä sen tuossa sinun ruoassasi korvaisi vai voiko sen vain jättää pois?

    VastaaPoista
  7. Korianteri on kyllä jännä juttu, se jakaa niin mielipiteet :) jos siitä ei tykkää niin ei tykkää ja silloin sen voi mielestäni korvata esim. lehtipersiljalla kuten olet tehnytkin :)

    VastaaPoista
  8. Sun blogissa on kyllä hyviä sapuskoja. Tuli tätä testattua ja jälleen erittäin hyvä resepti. :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Pyrin tekemään vain hyvää ruokaa :) ne mokat eivät blogiin asti edes pääse :D

    VastaaPoista
  10. Tänään tein tällä ohjeella ja tuli erittäin hyvää! Tulistakin! Kiitos mahtavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä ja kiva kuulla, että ruoka maistui. On yksi omista suosikeistanikin ja teen tätä tosi usein. Myös mieheni tykkää tästä paljon :)

      Poista
  11. Näyttää hyvältä! Käytitkö punasipulia tässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt tätä lukuisia kertoja ja käytän yleensä sitä mitä kaapissa on. Joskus punasipulia joskus keltaista. Ei ole niin väliä mielestäni, että kumpaa käytät :)

      Poista
  12. Mainio resepti. Ekan kerran jälkeen teen seuraavan kerran kertomalla kaikki maustemäärät kertoimella 1,5-

    VastaaPoista
  13. Hei, kiitos reseptistä. Kokkaan intialaista ja sen sukulaista usein. Tämä resepti tuotti parasta koskaan. Vähän säädin, mutta kunnioitin alkuperäistä. Naan leipä riisin tilalle, mahtavaa oli. Kiitos.

    VastaaPoista
  14. Tää on ihan paras, olen jo pari vuotta tehnyt tällä ohjeella 😃 Vaihtelua tuo itsekasvatetut chilit.

    VastaaPoista
  15. Kiitos, kiitos reseptistä! Rakastamme vaimon kanssa intialaista/nepalilaista, emme vain ole koskaan kokanneet itse. Tämä oli mahtava lisä elämäämme, reseptillä sai aivan vastaavan kokemuksen kuin ravintolassa! Lisäksi vielä naan-leipää, ai ai!!

    VastaaPoista