torstai 17. heinäkuuta 2014

Täydellisyyttä hipova raparperi-kookoskakku

Heräsin aamulla ja mieleni teki raparperipiirakkaa/kakkua. Jostain näitä mielitekoja tulee, ainakin meille naisille :) Unohdin oikeastaan koko mieliteon kun tuli jotain muuta touhua ja tekeistä. Jossain vaiheessa päivää päädyin selailemaan eri blogeja ja päädyin myös Vatsasekaisin Kilinkolin blogiin. Siellä sivussa taisi olla linkki raparperi-kookoskakkuun joka selkeästi huusi nimeäni. Klikkasin sen auki ja minulla sattui olemaan vielä kaikki tarvittavat aineetkin kotona! Sitten taas unohdin kakun kun tuli touhua. Ystäväni soitti ja kertoi loukanneensa selkänsä. Hän oli tulossa käymään kummipoikani kanssa meillä. Ah mikä ihana tekosyy vihdoinkin leipoa tuo kakku! Siinä ei kauaa nokka tuhissut kun aloin oikeasti hommiin ja kakkua askartelemaan :) Kakusta tulee sopivan kokoinen eli ei liian iso vaan juusti sopivan pieni ja söpö.

Herkuttelimme ystäväni ja kummipoikani kanssa kakulla niin, että söimme puolikakkua kerralla vaniljajäätelön kanssa. Oli meinaan heittämällä parasta raparperikakkua ikinä! Vaniljajäätelö sopi täydellisesti sen kanssa yhteen ja söimme jokainen kaksi isoa palaa :) Miehelleni jäi kyllä maistiaisia kun tuli kotiin. Hieman muokkasin alkuperäistä ohjetta.




Raparperi-kookoskakku (18cm irtopohjavuoka)

pohja:
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
75g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kookoshiutaleita
½ tl kanelia
½ dl maitoa

täyte:
1 litra raparperia
½ dl sokeria

muruseos päälle:
25g voita
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl venhäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • Leikkaa raparperi pieneksi ja laita kattilaan sokerin kanssa kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Itse otin raparperin paloja pakkasesta ja heitin jäisenä kattilaan. Nestettä tuli aika paljon, mutta kiehutin hieman kauemmin, että nesteet haihtuivat enemmän.
  • Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
  • Lisää sekaan voisula ja sekoita hyvin.
  • Yhdistä  kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, kookos, kaneli) toisessa kulhossa ja lisää niitä taikinaan vuorotellen maidon kanssa hyvin sekoittaen nuolijalla.
  • Valmista muruseos sulattamalla voi ja yhdistämällä kaikki muut aineet siihen.
  • Vuoraa 18cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada pohjalle pohjataikina.
  • Ripottele pohjataikinan päälle raparperitäyte.
  • Lusikoi raparperin päälle muruseos.

  • Paista kakkua 200 asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa päältä voit peittää sen leivinpaperilla/foliolla. Kokeile kypsyyttä 25 minuutin kohdalla. Meidän kiertoilmauunimme vaati 30 minuuttia ja kakku oli kypsä.
  • Anna kakun levähtää hetki vuoassa ennen kuin avaat vuoan laidat. Kakku on helppo siirtää alustalle vuoassa olleen leivinpaperin avulla.
  • Kakku on aivan parasta lämpimänä ja ehdottomasti vaniljajäätelön kanssa!

Tämä oli todellakin parasta raparperipiirakkaa/kakkua ikinä. Jos pelkäät kookosta kakussa elä huoli, kookos ei sieltä juurikaan maistu. Se tuo enemmänkin rakennetta kakkuun ja hyvin hienostuneesti välillä tuo kookoksen ihanaa makua. 
Kurkkaa myös blogissani oleva pellillisen ohje raparperipiirakkaan ja raparperi-marenkipiirakkaan








2 kommenttia: