torstai 16. lokakuuta 2014

Kakku kolmeen eri merkkipäivään kaveriporukalle

Kaverini pyysi minua tekemään kakun kaveriporukan mökkibileisiin joissa juhlistetaan samalla varpajaisia, 30-vuotisjuhlia ja 50-vuotisjuhlia. Syksyinenkin kakku saisi olla ja jotain henkilökohtaistakin kakussa voisi olla. Kaikki nämä piti saada samaan kakkuun. Tuli ihan hirveä tenkkapoo miten ihmeessä saisin kaikki nämä samaan kakkuun. Tärkeintä kuitenkin maku (onneksi!!) joten siinä lähti suurin huolenaiheeni. Tuntuu, että nykyään tehdään upeita kakkuja jotka valitettavasti eivät maistu millekään. Kaikenlaisia moussetäytteitä jotka ovat kaikki pelkkää mössöä, purutuntumaa ei missään ja maut todella mietoja. Minulle kakku on ennenkaikkea syömistä varten eikä katsomista varten. Siksi en niin hirvesti stressiä ottanut ulkoisesta olemuksesta koska tiesin maun olevan kohdillaan :)

Kakku oli jo luottokakukseni muodostunut vadelma-valkosuklaamoussekakku. Siinä on aitoja vadelmia ja vadelmamarmedladia. Valkosuklaamousse on vaahdotettua kermaa johon on sulatettu valkosuklaata joukkoon ja samalla lisätty isolla kädellä valkosuklaarouhetta tuomaan suutuntumaa. Vadelmista tulee myös suutuntumaa. Kakku ei ole ollenkaan liian makea vaan juuri sopiva. Tästä ovat pitäneet kaikki tähän mennessä. Ohjeen vadelma-valkosuklaa kakkuun saat tästä

Kakun pääväriksi kaverini valitsi syksyisesti oranssin. Päänvaivaa aiheutti miten ihmeessä saisin kaikki kolme merkkipäivää samaan kakkuun ja jotenkin sitomalla ne toisiinsa. Esitin ongelmani eräällä Facebookin leivonta-sivustolla josta sainkin todella paljon mahtavia vinkkejä. Oma taito oli muutamasa rajoitteena joten päädyin tekemään portaikon. Alimmalla portaalla oli vauva ja varpajaiset. Sitten pari porrasta väliin ja naisen 30v juhlistus. Lisää portaita ja bodaajamiehen 50v juhlistus ja sen jälkeen lisää portaita ettei se elämä ihan viiskymppisenä lopu :) Reunoille tein pihlajanlehtiä ja marjoja sokerimassasta. Voin muuten kertoa, että oli viimeinen pihlajanmarjakakkuni. Sen verran haastavaa oli pienen pampuloiden paikallaan pysyminen siinä sivussa :)

Kakku oli kuulemma menestys. Tykkäsivät sekä ulkonäöstä että mausta. Maku se minulle tärkein kuitenkin oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti