Ohjeesta tulee kokonainen pellillinen. Voit hyvin pakastaa osan piirakasta myöhempää käyttöä varten. Itselläni kävi pieni moka pohjan kanssa. Kun siirtelin sitä pois pelliltä jäähtyneenä se mureni täysin. Kannattaa siis olla tosi varovainen kun siirtää pohjaa. Ota leivinpaperin reunoista kiinni siirrossa.
Käyhän liittymässä Ruokasurffauksen mukavaan Facebook-ryhmään. Siellä jutellaan ruoasta ja ruoanlaitosta kanssakokkaajien kanssa, jaetaan ohjeita ja kuvia. Saat myös uusimmat reseptini uutisvirtaasi. Ryhmään pääset tästä
Kinderpiirakka (pellillinen)
pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
6 rkl leivontakaakaojauhoa
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl kiehuvaa vettä
300g voita
kreemi:
150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
kuorrutus:
300g maitosuklaata
100g valkosuklaata koristeluun
- Sekoita pohjan aineissa jauhot, kaakao, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe sekaisin.
- Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita vesi ja voi keskenään sekaisin.
- Lisää nesteet kuiviin aineisiin.
- Lisää lopussa kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin sekaisin,
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 20-35 minuuttia riippuen uunistasi. Oma kiertoilmani otti vain n. 20 minuuttia, mutta perinteisessä uunissa menee varmasti lähemmäs 30min.
- Anna pohjan jäähtyä todella hyvin.
- Valmista kreemi yhdistämällä pehmennyt voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa hyvin sekaisin (n. 5-10 minuuttia)
- Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle.
- Laita piirakka pakkaseen hetkeksi jotta kreemi kylmenee hieman. Muuten lämmin suklaa saattaa sulattaa kreemin ja koostumukset menevät sekaisin.
- Sulata maitosuklaa. Levitä suklaa kylmän kreemin päälle .
- Koristele pinta sulaneella valkosuklaalla.
Kinderpiirakka maistuu tosiaan Kinderille :) On ihan äärettömän makeaa joten isoa palaa sitä ei kerralla syö, mutta hyvä niin :) Tämä pakastuu hyvin joten jos pellillinen tuntuu valtavan isolta määrältä pakasta piirakkaa osissa niin saat sieltä sulatettua aina kun on tarvetta. Tätä söivät lapset ja aikuiset mielellään. Parhaimmillaan piirakka oli kahden päivän jälkeen.
Jaa, että tuota sitten pitäisi tehdä...nam
VastaaPoistaTämä on siitä hyvä herkku, että pieni pala todellakin riittää! :)
PoistaNo, nyt on herkut :) Näyttää hyvältä!
VastaaPoistaKiitos! Vein anoppilaan pellillisen ja komeasti katosi parempiin suihin lapsille ja aikuisille :)
PoistaOijoi nam! Kinder-piirakkaa on pitänyt itsekin tehdä jo vaikka kuinka pitkään, se on vaan niiiin hyvää! :)
VastaaPoistaOn kyllä hyvää, suosittelut :)
PoistaPakko kokeilla tänään!
VastaaPoistaKäyhän kertomassa mitä tykkäsit :)
PoistaPakko tehdä! Hei Anna, ootkos tehnyt mitään tämän tyyppistä Nutellasta? Kerro ihmeessä, jos on jokin Nutella-ohje :)
VastaaPoistaEmpäs olekaan - loistava idea! En ole vielä ehtinyt Nutellavillitykseen mukaan, mutta täytyypä pistää korvan taakse :)
VastaaPoistaaion tehdä nyt☺
PoistaTsemppiä leipomisiin! :)
Poista