torstai 9. lokakuuta 2014

Pizzapannari - se terveellisempi pizza

Joskus tekee mieli pizzaa mutta ei jaksa aikaa tekemään pohjaa, keittämään tomaattikastiketta, haalimaan täytteitä ja juustoakin pitäisi tietty olla. Aina se ei vaan mene niin. Joskus myös ajatus rasvaisesta pizzasta ei oikein uppoa vaikka sitä kuinka tekisi mieli. Kaapissa on maitoa ja munia jotka pitäisi käyttää. Siitä se ajatus sitten lähti. Tehdään pizzapannaria. Meillä tehdään muutenkin paljon suolaisia pannareita kuten jauheliha pannaria ja kinkku- tai kalkkunapannaria. Ne ovat loistavia arjen pelastajia. Tällä kertaa mentiin hyvin pitkälle samalla kaavalla, mutta mausteita lisättiin enemmän ja erityisesti oreganoa. Pizzapannari maistui aivan pizzalle! Terveellisempää kuin pizza, proteiinipitoisempaa kuin pizza ja tätä voi syödä hyvällä omalla tunnolla enemmän kuin pizzaa. Onko se pizzan voittanut? Ei, ei tietenkään ole, pizza on pizza, mutta pizzapannari tulee erittäin hyvänä ja nopeana kakkosena tulee perässä! Suosittelen kokeilemaan, perheen pienimmille uppoaa ihan satavarmasti!
Pizzapannariin voi upottaa ihan mitä kaapissa on. Oma maku ja taivas rajana!

Käykäähän peukuttamassa reseptiäni joka on mukana Lidlin järjestämässä Isokari-kilpailussa. Teimme turskasta reseptejä ja minä tein rapeita turskafileitä, valkosipulista perunamuusia ja romesco-kastiketta. Kilpailuun pääset tästä . Olen todella kiitollinen kaikille äänestäjille. Äänestysaikaa on 20.10.2014 asti.





Pizzapannari (pellillinen)

7 dl maitoa
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl oreganoo
1 tl valkosipulijauhetta
reilusti mustaapippuria myllystä
(chilirouhetta)
300g salamisuikaleita
200g fetaa



  • Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
  • Lisää maito ja vehnäjauhot. Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia.
  • Kun taikina on turvonnut lisää siihen mausteet.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Ripottele pinnalle salamisuikaleet ja murustele feta pinnalle.

  • Paista pizzapannaria 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia riippuen uunistasi. Kiertoilmalla tuli 15-20 minuutissa valmiiksi.



Pizzapannari maistuu lämpimänä ja kylmänä. Erinomainen iltapala, välipala, illanistujaisten tarjottava, lasten synttäreiden tarjottava ym... Menee hyvin myös lounaana salaatti kyljessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti