torstai 22. tammikuuta 2015

Marinoitu punasipuli

Marinoitu punasipuli on loistava lisuke moneen juttuun. Se toimii erinomaisesti ihan sellaisenaan ruokapöydässä lisukkeena. Marinoitu punasipuli rakastaa hampurilaisia, pulled porkia, tortilloja, pizzaa ym kaikkea hieman rasvaista. Sipuleiden raikkaan pehmeä maku sopii hyvin rasvaisten ruokien lisukkeiksi. Meillä näitä syötiin mm. pulled chicken pitaleipien kanssa, laitettiin pizzaan ja myöskin tortilloihin :)

 
Suosittelen tekemään kerralla tämän ison satsin mikä tästä ohjeesta tulee. Rakastut tähän kuitenkin ja sitten ei tarvitse heti taas olla tekemässä uudestaan ;) Ohjeen nappasin Kotilieden sivuilta.




Marinoitu punasipuli

500g punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
4 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustaapippuria
1 dl öljyä


  • Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi / puolikuiksi.
  • Kuumenna kattilassa etikka, sokeri, suola ja pippuri.
  • Lisää punasipuli ja kiehauta.
  • Anna jäähtyä hieman ja lisää sen jälkeen öljy. Sekoita hyvin.
  • Kaada sipulit purkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.


Helppoa hyvää ja halpaa!





8 kommenttia:

  1. Namnam. Samanlaisissa purkeissakin nämä meidän sipulilisukkeet. :) Pitääs itselläkin lisätä omaan reseptiini ensi kerralla vähän enemmän tuota öljyä.

    VastaaPoista
  2. Kauankohan tämä säilyy jääkaapissa? siis jos ei syö ;)

    VastaaPoista
  3. Vaikea sanoo, mutta veikkaisin noin viikkoa.

    VastaaPoista
  4. okei, ajattelin että kauemmin. paljonko oot laittanut mustapippuria tuohon satsiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maun mukaan :) ei ihan hirveästi ettei tule liian pippurista.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli pehmeää. Mitä kauemmin kiehutat sitä pehmeämpää tulee. Vähän jäi purutuntumaa pelkällä kiehautuksella.

      Poista
  6. Tuleeko tän reseptin mukaan tehdystä sipulista "pehmeää"?

    VastaaPoista