perjantai 23. elokuuta 2013

Vanhanajan vaniljajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Olen pitkään seurannut kuinka Ruotsin Arvostele mun illallisessa tyypit tekevät usein jätskiä itse ilman jäätelökonetta. Se näyttää niin helpolta siinä! Äitini täytti vuosia ja tarjosin koko poppoolle lounaan. Kysyessäni äidiltä mitä haluat jälkkäriksi hän sanoi, että jotain hyvää jäätelöä, tarkoittaen kaupasta ostettua jäätelöä. Sain idean, että nyt tai ei koskaan kokeilen tehdä itse jäätelöä :)

Seikkailin netissä vaikka kuinka pitkään miettien millaista jäätelö ja millä ohjeella lähtisin tekemään. Huomasin, että valmistustapoja on todella useita. Joissakin kerma kuumennetaan, joissakin vain vatkataan. En halunnut mennä siitä mistä aita on matalin ja vain vaahdotetaan kermaa ja muutama muu ainesosa lisätään siihen. Halusin haastetta. Löysin sopivan ohjeen Tanyan elämää blogista jonka mukaan vaniljajäätelöni tein, tupla-annoksena tosin ;)


Vanhanajan vaniljajäätelö

8 munankeltuaista
2 dl sokeria
3 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
2 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatangon siement

Aloita vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kiehauta maito, kerma, glukoosisiirappi ja vanilja kattilassa.
Vatkaa kuuma kerma/maito seos keltuais/sokeriseokseen. Lisää nestettä vähän kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen jotta kananmunat eivät kokkeloidu.
Jäähdytä seosta ainakin tunti ennen pakastamista.
Laita seos pakastimeen ja sekoita pari kertaa hyvin pakastuksen aikana jotta koostumus säilyy mahdollisimman sileänä ja kuohkeana.
Jäädytä yön yli.



Tämä jäätelö oli niin taivaallisen hyvää ettei sanat riitä sitä kertomaan. Ihanan vaniljaista ja kermaista. Niin täyteläistä ettei se kaipaa mitään muuta. Ei kastikkeita, ei mitään. Kaupanjäätelöä ei voi edes verrata tähän. Tämä oli niin erilaista, niin paljon parempaa kuin yksikään edes Italiassa syömäni jäätelö.

Jos jotain reseptiäni suosittelen tekemään on se tämä ehdottomasti!




8 kommenttia:

  1. Just joo. Tämä jäätelö on ollut kesän TOP 10 joukossa. Siis ei juuri tämä jäätelö vaan jäätelön valmistaminen yleensä. Nyt on itsenikin yritettävä. Pakko kokeilla tämä ohje, pienellä tuunaksella kuten tapanani on. Hyvä sua!

    VastaaPoista
  2. Kuulosta ihanalta. Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Suosittelen kokeilemaan kyllä! Oli niin helppoa ettei voi uskoa ja maku oli taivaallinen.

    VastaaPoista
  4. Vaikka on talvi ja pakkasta, alkoi tekemään mieli :)
    Täytyy siis testata.. Viimeistään kesällä!

    VastaaPoista
  5. Mulla on toi nyt pakkasessa hyytyneenä. Illalla tarjotaan mutakakun kanssa. Ihan loistoresepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa maukkaalta kombolta. Tämä jätski on niin helppo tehdä ja ehdottomasti vaivan ja odotuksen arvoinen. Kerrohan miltä maistui :)

      Poista
  6. ite kokeilen tästä sellasta pientä variaatiota että laitan massan sekaan domino keksin palasia, saa nädä millaista tulee :3

    VastaaPoista