lauantai 28. syyskuuta 2013

Born in the USA red velvet mini-cupcakes

Meillä on tänään bileet :) Ystäviä tulossa kylään viettämään hauskaa iltaa kanssamme ruoan ja juoman merkeissä. Tarjolla tänään on pulled pork hampurilaisia joita teinkin jo aiemmin kokeeksi. Nyt tehtiin vain isompi satsi kaikkea kerralla.

Eilen illalla ystäväni vielä riensi apuun ja yömyöhällä paistelimme vielä red velvet mini-cupcakeja juhlin. Koska lämminruoka on hyvin jenkkihenkistä halusin jotain makeaakin samaan teemaan. Siitä syntyi idea tehdä pieniä muffareita joissa toistuu punainen, sininen ja valkoinen värit kuten USAn lipussa. Red velvet on ollut pitkään jo tekosissa koska en ole maistanut niitä aikaisemmin. Ohje löytyi KakkuKatrin blogista jota hieman muokkasin. Minulla oli sellasa tosi pieniä söpöjä muffinsivuokia joita löysin Kakku Ateljeen kivijalka myymälästä täältä Tampereelta. Näihin vuokíin mahtui about 1,5 tl taikinaa puoleen väliin :) Bileissä on kiva tarjota pieniä suupaloja koska kun viini on virrannut harvalle enää makea maistuu.

Loppujen lopuksi taikinaa oli meillä ihan jumalattoman paljon joten tehtyämme n. 50 mini-cupcakea oli taikinaa jäljellä vielä sen verran, että sain tehtyä 18cm vuoallisen pienen kakun siitä jonka pakastin ja täyttelen myöhemmin.

Laitan kokonaisen ohjeen tähän kuitenkin josta KakkuKatrin mukaan saa ainakin 20 normaalikokoista muffaria tai 10 todella isoa muffaria. Minulle tuli siis 50 pientä ja 1 kakku :) Jokainen tehköön sen kokoisen taikinan kun on tarvetta :)




Taikina: 

6 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaojauhetta ( Van Houten esim)
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl sokeria
300g huoneenlämpöistä voita
2 isoa kananmunaa
punaista elintarvikeväriä. Minulla oli kaupasta ostettua joka oli ihan susi. Laitoin 2,5 tl mutta huono pigmentti
reilu 2 dl piimää (minä laitoin löysää maustamatonta jugurttia)
1,5 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
Lisää elintarvikeväri
Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sihtaa 1/3 kuivista seokseen läpi.
Lisää 1/3 piimästä / jugurtista.
Toista kunnes kaikki aineet on sekaisin. Käytä sähkövatkainta koko ajan sekoittamisessa.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mini-cupcaket paistuivat valmiiksi 5 minuutissa uunin keskiosassa. KakkuKatri neuvoo pitämään normaalikokoisia uunissa n. 20 min. Kakkuni kesti n. 45 min uunissa.


Kun cupcaket ovat jäähtyneet tee kuorrutus.

Kuorrutus:

250g tuorejuustoa (minulla oli Mascarponea)
100g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
vaniljasokeria

Vatkaa tuorejuusto ja voi sekasin. Lisää desi kerrallaan tomusokeria koko ajan vatkaten (sähkövatkain). Lisää lopussa vaniljasokeria maun mukaan.

Voit myös värjätä kuorrutusta elintarvikeväreillä. Minä värjäsin osan KakkuAteljeesta ostamallani sinisellä pastavärillä.

Laita kuorrutella pursotinpussin ja kuorruta haluamasi kuvio.

Minä käytin siniseksi värjättyä kuorrutetta ja naturellia kuorrutetta luomaan Born in the USA cup caket.

Tarjoiluehdotuksena minun suosikkini Bruce Springsteen :) Born in the USA biisissä on loistavat sanat, e sellaiset ollenkaan mitä moni kuvittelee niiden olevan. Lisäksi Bruce on vaan niin kuuma ;)
Suosittelen!




2 kommenttia:

  1. Tosta kaupanväriaineesta, ite löysin ohjeistuksen, että redvelvet taikinaan NESTEMÄISTÄ elintarvikeväriä menee 0,25dl!! Eli ihan sairaan paljon. Ja pastaväriä menee vaan sen 1-2tl :)

    Hauskoja bileitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo olis pitänyt vaan rohkeammin laittaa enemmän sitä väriä niin olisi tullut parempi. Kiitos tiedosta, ensikerralla laitan enemmän :)

      Poista