tiistai 25. maaliskuuta 2014

Chicken Milanese - Parmesan paneroitu broileri

Kana on meillä peruselintarvike jota syödään useamman kerran viikossa. Jossain vaiheessa se alkaa tympimään kuitenkin kun tuntuu, että kaikki mahdollinen siitä on jo tehty. Ei kuitenkaan! Maailma on täynnä aivan loistavia reseptejä broilerille. Uppouduin taas Googlen ihmeelliseen maailmaan ja tapani mukaan googlettelin englanniksi reseptivaihtoehtoja etsiessäni inspiraatiota. Sitten tuli vastaan chicken milanese. Sehän oli tarkistettava ja olin myyty heti. Kerrankin sattui vielä, että kaikki tarvittava oli kaapissa! Done and dusted - chicken milanesea kokkaamaan siis.

Mikä ihmeen chicken milanese? Broilerin ritafilee/ohutleike nuijitaan vieläkin ohuemmaksi, dippaillaan jauhohin, munaan ja korppujauhoihin + parmesaniin ja paistetaan kullan keltaiseksi. Kuullostaa melko taivaalliselta eikö? Oli todella hyvää ja näitä meillä tehdään varmasti uudestaankin! Ohjetta katselin monesta paikasta mm. Food Networkiltä.

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!

Chicken Milanese - Parmesan paneroitu broileri

400g broilerin ohutleikkeitä / rintafileitä
1 kananmuna
3 rkl vehnäjauhoja
½ dl vaaleita korppujauhoja
½ dl raastettua parmesanjuustoa (myös pussikama käy)
suolaa
mustaapippuria
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
(timjami, oregano)  • Nuiji broilerin fileet mahdollisimman ohuiksi.
  • Mausta ne suolalla, mustallapippurilla ja valkosipulijauheella

  • Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiseen riko kananmunat ja hajoita ne, kolmanteen lautaselle sekoita korppujauhot ja parmesanraaste keskenään. Mausta korppujauhoseos vielä suolalla, mustallapippurilla ja paprikajauheella. Tähän voi lisätä muitakin mausteita esim. timjamia, oreganoa tai cayennea
  • Kasta filee kauttaaltaan vehnäjauhoihin, ravista ylimääräinen pois

  • Kasta filee seuraavaksi kauttaaltaan kananmunaseokseen ja ravista taas ylimääräinen pois.
  • Viimeiseksi pudota filee korppujauho/parmesanseokseen ja pyörittele siinä kunnes koko filee on peittynyt.

  • Paista fileet kuumalla pannulla kauniin kullan ruskeiksi. Tarkoitus ei ole välttämättä kypsentää tässä kokonaan läpi. Riippuu täysin kuinka ohuita/paksuja fileesi ovat. Jos ne ovat ohuita ne kypsyvät helposti pannulla. Hieman paksumpiin on parempi ottaa pannulla vain väri ja sen jälkeen laittaa 225 asteiseen uuniin 5 minuutiksi kypsymään valmiiksi.


Itse tarjosin chicken milanesen itsetehdyn pippurikastikkeen ja perunakuutioiden kera. Todella hyvää, hieman erilaista arkiruokaa jota teen varmasti uudestaankin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti