Keväinen tervehdys Nokialta. Eilen
iltalenkillä bongattiin joutsenpariskunta iltalennollaan. Kevät on
tänä vuonna ajoissa ja hyvä niin. Mitä vanhemmaksi sitä tulee,
sen vähemmän kaamospäivia jaksaisi eteenpäin kahlata :)
Tänään päätin sitten laittaa
oikein kolmen ruokalajin aterian ja kutsua koolle koko konkkaronkan
siitä ilosta nautiskelemaan. Täytyy toki myöntää, että alkuinto
tällaiseen kokkailuun kumpusi vasta Ruokasurffauksen Annalta kutsun saatuani ja nyt
olen sitten maaliskuun blogivieraana.
Alkukeitoksi suunnittelin
bataattikeiton, koska olen sellaisen aina tahtonut tehdä ja nyt oli
sitten aika kokeilla. Reseptin hain Googlesta koluamalla kaikki
mahdolliset ja lopulta päädyin Valion reseptiin suurelta
osin.
Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!
Bataattikeitto
2 isohkoa bataattia (n.700 g)
1 sipuli
3-5 porkkanaa
1 l vettä
kasvisliemikuutio
1 prk (250 g) ruokakermaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta (mietoa)
suolaa
4 dl Turkkilaista jogurttia
fariinisokeria ripaus
Keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa
liemessä kaikki juurekset, kunnes ovat kypsiä. (noin 0,5 tuntia).
Soseuta ja lisää sitten kerma ja chilikastike. Mausta mielesi
mukaan.
Tarjoile fariinisokerilla rikastetun
turkkilaisen jogurtin kera. Ohjeessa oli erilaisempi lisä tälle
keitolle, mutta minä tein aineksilla mitkä omasta kaapista löytyi.
Nammm, samettisen pehmeä koostumus ja
ihanan chilinpoltteinen jälkipotku! Turkkilainen jogurtti vielä
pehmensi makua, löysin kyllä uuden suosikkikeittoni.
Ruokavieraatkin tykkäsivät kovasti.
Pääruoaksi tein yleisön, mieheni,
pyynnöstä, herkkuruokaansa Lamminpään Lumousta. Yritin etsiä
reseptin taustaa ja tarinaa, mutta en vain mistään löytänyt.
Useassa löytämässäni reseptissä mainittiin toki, että tää
alkuperäinen resepti on Juice Leskisen kehittämä, muttei sen
suurempaa stooria siitä sitten irronnutkaan. Jokainen voi vissiin
päästää mielikuvituksen valloilleen ja kuvitella Juicen
kokkailemaan biisinteon lomassa. Reseptejä oli monta, mutta samalla
kaavalla kuitenkin rakennettu. Tässä linkki minun käyttäämääni
ohjeeseen. Tosin Dijon-sinapin sijaan meillä oli ihan sitä parasta
eli ukkokullan omatekemää sinappia.
Lamminpään Lumous - Juice Leskisen lihakastike
4 annosta
500 g porsaan sisäfilettä
3 dl kermaa
2 rkl ranskalaista sinappia, itse
käytin kotitekoista, ukkokullan salaisella reseptillä valmistamaa
sinappia (salainen tarkoittanee, ettei reseptiä ole ja sinappi on
joka kerta erimakuista, mutta huikean hyvää!!!)
2 tölkkiä tommaattipyrettä (mutti on
se päivän sana)
vähintään 8 valkosipulin kynttä
mustapippuria rouheena
kanelia
inkivääriä
currya
suolaa
Leikkaa liha noin puolen sentin
siivuiksi ja nuiji kevyesti. Mausta lihapalat mustapippurilla ja
paista kauniin värisiksi, kuumalla pannulla noin 3-4 minuuttia per
puoli. Ota lihat pois pannulta ja kaada pannulle kerma, tomaattisose
ja kaikki mausteet. Sekoittele soosiksi ja lopuksi lisää lihanpalat
takaisin ja anna muhia kymmenisen minuuttia.
Kuvassa valmistusvaiheessa ensin lihan
paistaminen ja sen jälkeen herrrrrrkullinen soosi, jossa sai vielä
hetken muhia, jotta lihasta tulisi oikein ihanan mureaa ja mausteet
imeytyisivät kunnolla. Tässä vaiheessa tein kaveriksi lohkoperunat
uunissa.
Äijäenerginen makuelämys eikä
vaatinut mitään kurkkua kummempaa salaattia, tässäkin vain
kurkkua väriläiskäksi annokseen.
Ohjeessa ehdotettiin perunan sijaan
riisiä, mutta meidän mielestä tämä itse Lumous oli jo NIIN
täyttävää, että riisi olisi ollut jo liikaa. No, ehkä oikein
TOSI nälkään saattais upota niinkin.
Jälkiruoaksi tein perinteisten
lättyjen sijaan amerikkalaisia pancakeja. Jälleen nekin yleisön
pyynnöstä. Lauantain naisten päivän ylläriksi sain ihan uuden
lättypannunkin, jolla sitten paistoin herkut. Tuhti oli myös tää
jälkkäri, joten ei paljon soffalta pystynyt annoksen jälkeen
nousemaan.
Ohje Valion sivuilta
Tein ohjeen tuplana, koska porukkaa oli
enemmän syömässä kuin normaalisti.
Amerikkalaiset pancaket
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl leivinjauhetta
2 munaa
2 prk maitorahkaa yht 500 g
4 dl maitoa
Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja
lisää muna , rahka ja maito.
Anna taikinan turvota hetki ja paista
paksuhkoja pieniä lettusia.
Erikoista ohjeessa oli mielestäni se,
että kuiviin aineisiin sekoitettiin neste. Olen aina tehnyt
lettutaikinankin niin, että nesteeseen lisännyt pikkuhiljaa jauhot
ja muut kuivat ainesosat. Hyvää tuli näemmä näinkin :D
Että tällaista sunnuntaipäivän
ateriointia täällä, sais tulla vaikka ihan tavaksi. Edes kerran
kuussa kokoonnuttais porukalla ja tehtäsi hyvää ruokaa,
vaihdettais samalla kuulumisia. Ihana iltapäivä!! Kiitos kuuluu
kaikille rakkaille osallistujille; Iidalle, Hennille, Tiialle,
Aleksille ja tietty omalle rakkaalleni, Juhalle <3
Huomenta lumisesta Turusta!-Juicen innoittama soosi...taidan tehdä sitä joku päivä.Sinulla on muutenkin erittäin kiinnostavia ja herkullisia ohjeita.
VastaaPoista