Se mikä on ominaista Massaman currylle on se, että siinä on aina perunoita ja pähkinöitä. Ruoan voi muuten valmistaa melkein mistä tahansa lihasta tai kasvisversion myös. Mutta ilman perunoita ja pähkinöitä ruoka ei ole enää Massaman curryä.
Spice UP valmistaa oikein erinomaista Massaman curry tahnaa jota löytyy marketeista helposti. Tämä oli mielestäni oikein hyvä tahna ja antoi ruoalle autenttisen maun. Seuraavaksi listalla on tehdä tahna itse. Yleensä teenkin kaikki currytahnat itse (tässä ohje yhteen tekemääni tahnaan klik klik) mutta nyt päätin ensin kokeilla valmiista tahnasta. Oikein hyvä tahna, suosittelen. Teen myöhemmin uuden version ruoasta itse tehdyllä tahnalla :)
Tein reilun satsin tätä ihanuutta, joten luonnollisesti voit tehdä pienemmän annoksen puolittamalla kaikki ainesosat
Massaman curry
800g broilerin rintafileitä/ohueleikkeet
1 iso sipuli
1 rkl valkosipulia hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 purkki (100g) Spice Up Massaman currytahnaa
2 purkkia (yhteensä 800ml) kookosmaitoa (mulla meni 6% joten kevyetkin käy jos haluat)
3 isoa perunaa
4 rkl (yksi rkl on 15 ml) kalakastiketta
2-3 rkl fariinisokeria
1dl suolapähkinöitä
ruokaöljyä
- Kuori perunat ja leikkaa ne n. 2cm x 2cm paloiksi. Keitä perunapaloja n. 5 minuuttia.
- Kuumenna wokissa pienimäärä öljyä ja paista sipuleita hetki. Älä anna niiden saada väriä, hieman pehmetä vain.
- Lisää sipuleiden sekaan kookosmaito, Massaman currytahna, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoittele hyvin, että currytahna liukenee tasaisesti kookosmaitoon.
- Sillä välin kun kookosmaito kuumenee, leikkaa broilerin rintafileet suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kun kookosmaitoseos kiehuu, lisää sekaan raakabroilei ja esikeitetyt perunat. Sekoittele hyvin aina välillä, jotta broileri kypsyy tasaisesti.
- Anna seoksen kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. Lisää sekaan kalakastike ja fariinisokeri.
- Kypsennä seosta vielä 5-10 minuuttia kunnes sekä broileri että perunat ovat kypsiä.
- Lisää lopussa suolapähkinät ja sekoita hyvin.
- Tarjoa Massaman curry ihanan basmatiriisin kera
Massaman curryssä on hieman potkua joten pientä tulisuutta on mukana. Sitä voit säädellä sillä kuinka paljon currytahnaa käytät. Käytä sitä kuitenkin reilusti, koska maku ruokaan saadaan siitä ja thaimaalainen ruoka ei ole koskaan mautonta. Ruoka oli aivan ihanaa ja maukasta. Pähkinät toivat hyvää suutuntumaa ja makua curryyn. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, on todella helppoa tehdäkin!
Tämä pitää testata! Nim. Eilen Thai&Laoksessa curryä syönyt. :)
VastaaPoistaThai & Laos on niin paras. Kyllä tämä heidän ruoilleen jää kakkoseksi, sen verran hyvää ja auntenttista safkaa heillä on. Mutta hyvä kakkonen heti perässä ;)
VastaaPoistaTänään meille tämä maistuu,näin 19.Hääpäivän kunniaksi :)
VastaaPoistaHyväksi todettu!
Wau ompas hieno saavutus, paljon onnea! Ja oikein hyvän ruoan olet valinnut juhlistamiseen, toivottavasti maistui :)
VastaaPoistaHei mitä tuo kalakastike on, mitä olet laittanut? :)
VastaaPoistaSpice Up:in kalakastiketta käytän aina.
PoistaAivan huippuresepti - Kiitos jälleen kerran Anna!
VastaaPoistaKiva, että maistui! Onhan tuo tosi hyvää kyllä :D
PoistaKokeilitko koskaan tehdä massaman curry-tahnaa itse?
VastaaPoistaVielä en ole ehtinyt, mutta se on to do-listalla! :)
Poista