perjantai 18. heinäkuuta 2014

Guacamole ja parhaat fajitakset ikinä!

Mieheni sisko perheineen asuu pari kilometriä meiltä. Heillä on kolme ihanaa alle 6 vuotiasta pientä lasta. Tapaamme toisiamme usein ja kesäisin varsinkin grillailemme kaikkia herkkuja ja riehumme lasten kanssa puutarhassamme. Nyt oli taas aika treffata ja mieleni teki tehdä fajitaksia. Halusin grillata paljon erilaista lihaa ja kasviksia, ihania kastikkeita ja jokainen saa rakentaa juuri sellaisen kuin haluaa. Fajitakset olivat todellinen napakymppi! Kaikki söivät aivan liikaa kun kaikki oli niin hyvää :) Grillattu liha ja kasvikset sopivat todella hyvin fajitaksiin ja tuovat lisää makua verrattuna paistettuun lihaan. Teimme myös itse guacamolea joka oli todella ihanaa ja sopi hyvin fajitaksiin. Oletko muuten huomannut, että kaupan valmis "guacamoleissa" on muutama hassu prosentti avocadoa! Ja maku on sen mukainen :) Joten teehän guacamole itse, helppoa ja hullun hyvää! Lisäksi avocadossa on paljon hyviä tärkeitä rasvoja.




Olin saanut myös valtavan hyviä La Costeña tuotteita maistettavaksi jotka sopivat kuin nänä päähän fajitas ideani kanssa. La Costeña tuotteet ovat ihania autenttisia meksikolaisia tuotteita suoraan Meksikosta. Nämä tuotteet löydät samasta hyllystä kuin salsat, tortillat ym. Nämä tuotteet eroavat todella paljon muista merkeistä autenttisuudellaan. Jalopenotkit olivat oikeasti tulisia eikä vain leikisti kuten monet muut.





Guacamolen ohjeen nappasin Makuja.fi sivustolta

Guacamole
3 kypsää avocadoa
1 pieni sipuli
1 solovalkosipuli
1 tomaatti
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria
2 rkl sitruunan/limenmehua
1 tl sokeria
sipaus suolaa
mustaapippuria myllystä


  • Leikkaa avocadot keskeltä kahtia pituussuunnassa ja käännä vähän, puolet irtoavat helposti toisistaan. Kiven saat pois napauttamalla veitsen siihen kiinni ja vääntämällä veistä hieman.
  • Ota avocadoista täyte ja laita kulhoon. Muussaa avocadot haarukalla mössöksi.
  • Leikkaa sipuli mahdollisimman hienoksi ja lisää avocadon sekaan.
  • Leikkaa tomaatti pieniksi kuutikoiksi ja lisää
  • Raasta valkosipuli mukaan. 
  • Hienonna korianteri ja lisää sekaan.
  • Lisää sitruunanmehu, suola, pippuri ja sokeri ja sekoita hyvin.
  • Maista guacamolea ja lisää tarvittaessa raaka-aineita jotta maku on omaan suuhun sopiva.
  • Mikäli et tarjoa guacamolea heti laita avocadon kivet guacamolen sekaan ja jääkaappiin. Poista ennen tarjoilua. Avocado tummuu todella helposti ja kivet auttavat avocadon säilymistä tuoreena.




Fajitakset

possua, broileria ja tulista makkaraa grillattuna


tortillalättyjä
grillattuja paprikoita ja kevätsipulia


tomaattia
jäävuorisalaattia


guacamolea
ranskankermaa


salsaa (La Costeña)
jalopenoja (La Costeña)
Chipotle kastiketta (La Costeña)



Lämmitä torttillalättyjä hieman esim mikrossa. Jokainen rakentaa oman fajitaksensa. Parasta tuli kun laittoi vähän kaikkea <3 Kastikkeethan tekevät hyvän fajitaksen ja ilman niitä tuote on melko mauton joten suosittelen satsaamaan hyviin kastikkeisiin tekemällä itse ja ostamalla autenttisia tuotteita.







6 kommenttia:

  1. Niin hyvää!!! ja kiva kun tarjoaa kasvikset erillisenä, jos on jotain eini/eino ennakkoluuloisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan sairaan hyvää kyllä. Kiva laittaa kaikki erikseen niin einit/einot (lapset) saa tehdä mieleisensä. 6v tyttö laittoi fajitakseensa tomaatin ja salaatinlehden :D kunnon laihislätty :)

      Poista
    2. Millä olet marinoinut/maustanut kanan ja possun? Sekä mut makkaraa käytit? Olen juuri löytänyt blogisi, ja tämä on ensimmäinen ruokablogi jolle sytyin. Juuri samoja makuja, mistä itse pidät eli tex mex, kala ja valkosipuli. Sekä pääosa suolaisia reseptejä, en pidä makeasta.

      Poista
    3. Tervetuloa seurailemaan blogia, kiva kun löysit mukaan :) possussa ja kanass suosin aasialaisia makuja grillauksessa usein. Ihan perus soija-hunaja-chili-valkosipuli-inkivääri toimii aina. Suosittelen vähintään vuorokauden marinointia. Rakastan myös CJ merkin Korean BBQ bulgogi marinadinastiketta!

      Poista
    4. Mutta se vielä, että mitä makkaraa käytit?

      Poista
    5. En kyllä muista enää :) luultavasti jotain wilhelmin tulista makkaraa tai vastaavaa.

      Poista