sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kinderpiirakka

Kinderpiirakka on kummitellut mielessäni jo pitkään. Olen ihaillut muiden bloggaajien luomuksia ja ajatellut, että tuo on varmasti hyvää. Kinder-suklaa on aivan huippua. Tykkään ja kovasti. Sitten joku oli kehittänyt kinderpiirakan jossa on ihan valtava määrä sokeria, voita ja suklaata. Se ei voi olla kuin hyvää :) Unohdin aina välillä kinderpiirakan olemassa olon ja leivoin muita juttuja. Tällä viikolla se taas tuli mieleeni ja nyt en enää perääntynyt vaan otin härkää sarvista kiinni. Kinderpiirakkaa on maistettava vihdosta viimein! Ohjeen nappasin Tarun Taikakakut-blogista ja tein kerrankin melkolailla ohjeen mukaan. Hieman lisäsin suklaan määrää ja en käyttänyt Fazerin sinistä koska mielestäni se ei ole kovinkaan kummoista.
Ohjeesta tulee kokonainen pellillinen. Voit hyvin pakastaa osan piirakasta myöhempää käyttöä varten. Itselläni kävi pieni moka pohjan kanssa. Kun siirtelin sitä pois pelliltä jäähtyneenä se mureni täysin. Kannattaa siis olla tosi varovainen kun siirtää pohjaa. Ota leivinpaperin reunoista kiinni siirrossa.

Käyhän liittymässä Ruokasurffauksen mukavaan Facebook-ryhmään. Siellä jutellaan ruoasta ja ruoanlaitosta kanssakokkaajien kanssa, jaetaan ohjeita ja kuvia. Saat myös uusimmat reseptini uutisvirtaasi. Ryhmään pääset tästä




Kinderpiirakka (pellillinen)

pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
6 rkl leivontakaakaojauhoa
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl kiehuvaa vettä
300g voita

kreemi:
150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

kuorrutus:
300g maitosuklaata
100g valkosuklaata koristeluun



  • Sekoita pohjan aineissa jauhot, kaakao, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe sekaisin.
  • Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita vesi ja voi keskenään sekaisin.
  • Lisää nesteet kuiviin aineisiin. 
  • Lisää lopussa kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin sekaisin,
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 20-35 minuuttia riippuen uunistasi. Oma kiertoilmani otti vain n. 20 minuuttia, mutta perinteisessä uunissa menee varmasti lähemmäs 30min.
  • Anna pohjan jäähtyä todella hyvin.




  • Valmista kreemi yhdistämällä pehmennyt voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa hyvin sekaisin (n. 5-10 minuuttia)
  • Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle.

  • Laita piirakka pakkaseen hetkeksi jotta kreemi kylmenee hieman. Muuten lämmin suklaa saattaa sulattaa kreemin ja koostumukset menevät sekaisin.
  • Sulata maitosuklaa. Levitä suklaa kylmän kreemin päälle .

  • Koristele pinta sulaneella valkosuklaalla. 



Kinderpiirakka maistuu tosiaan Kinderille :) On ihan äärettömän makeaa joten isoa palaa sitä ei kerralla syö, mutta hyvä niin :) Tämä pakastuu hyvin joten jos pellillinen tuntuu valtavan isolta määrältä pakasta piirakkaa osissa niin saat sieltä sulatettua aina kun on tarvetta. Tätä söivät lapset ja aikuiset mielellään. Parhaimmillaan piirakka oli kahden päivän jälkeen.




12 kommenttia:

  1. Jaa, että tuota sitten pitäisi tehdä...nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on siitä hyvä herkku, että pieni pala todellakin riittää! :)

      Poista
  2. No, nyt on herkut :) Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vein anoppilaan pellillisen ja komeasti katosi parempiin suihin lapsille ja aikuisille :)

      Poista
  3. Oijoi nam! Kinder-piirakkaa on pitänyt itsekin tehdä jo vaikka kuinka pitkään, se on vaan niiiin hyvää! :)

    VastaaPoista
  4. Pakko kokeilla tänään!

    VastaaPoista
  5. Pakko tehdä! Hei Anna, ootkos tehnyt mitään tämän tyyppistä Nutellasta? Kerro ihmeessä, jos on jokin Nutella-ohje :)

    VastaaPoista
  6. Empäs olekaan - loistava idea! En ole vielä ehtinyt Nutellavillitykseen mukaan, mutta täytyypä pistää korvan taakse :)

    VastaaPoista