perjantai 19. syyskuuta 2014

Aasialaiset kalapihvit

Aasialaiset maut ovat suosittuja meidän taloudessa. Pidämme molemmat aasialaisesta ruoasta todella paljon. Maut ovat hyvin muunneltavissa ja monipuolisia. Kalaa meillä syödään usein ja lohi on se suosikki molemmille. Olen tehnyt paljonkin aasialaista lohta kuten aasialaista halstrattua lohtachili, lime, soija lohtawasabilohta. Nyt halusin kokeilla jotain erilaista ja päädyin tekemään aasialaisia kalapihvejä (fish cakes) eli olisiko nuo murekepihvejä sit enemmänkin? Oli miten oli niin hyvää on ja ohje omasta päästä:)




Aasialaiset kalapihvit (fish cakes)

500g lohta
1 kananmuna
½ puntti korianteria
2 rkl kalakastiketta (Spice Up!)
2 rkl sweet chilikastiketta
½ punainen chili
1 tl raastettua valkosipulia
1,5 dl kevätsipulin vartta renkaina
3/4 dl suolapähkinöitä
öljyä paistamiseen

  • Ota lohesta nahka pois ja leikkaa lohi paloiksi ja laita tehosekoittimeen.

  • Lisää tehosekoittimeen kananmuna, korianteri, kalakastike, sweet chilikastike, hienonnettu chili ja raastettu valkosipuli. 


  • Hienonna seos tehosekoittimessa hienoksi.

  • Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja hienonna veitsellä suolapähkinät. Lisää kevätsipuli ja pähkinät valmiiseen massaan tuomaan tekstuuria.

  • Kuumenna öljyä paistinpannulla.
  • Ota kostutetuin käsin taikinaa ja muotoile pihvi. 

  • Paista pihviä pannulla n. 2-3 minuuttia per puoli.


Kalapihvien kanssa tarjosin nuudeliwokkia jossa maun antoi Wok n. Rollin ihana Satay-kastike. Ihan lempparia tuo :)




Kalapihvit olivat ihan sairaan hyviä! Ihana aasialainen maku ja pähkinöistä tuleva rouske oli ehdoton bonus. Näitä teen varmasti uudestaankin :)




9 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Noi lohet saa muussiksi varmaan lihamyllynkin avulla? En nimittäin omista tehosekoitinta, mutta mylly löytyis..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa toki! Ja veitsellä vaikka todella hienoksi leikkaamalla. Silloin rakenne ei ole niin murekemainen vaan siinä on enemmän sattumia. Joka itseasiassa ei ole ollenkaan huono asia :)

      Poista
  2. Aasialainen keittiö on minulle hieman tuntematon, mutta ravintolassa olen käynyt nauttimassa hyviä ruokia. Näistä voisin aloittaa tutustumisen makumaailmaan omassa keittiössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aasialainen keittiö on loppujen lopuksi aika helppo. Kun on makeus, happo ja suolaisuus tasapainossa niin ollaan voittajia. Chili, inkivääri, valkosipuli, kalakastike, ruskea sokeri ja lime. Niillä yksistään pärjää tosi pitkälle :) jään kuulolle blogiisi josko sinne ilmestyisi aasialaista ruokaa ;)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! mies kun tulee pitkältä työreissultaan, voisin ylllättää uudella makumatkalla :D

      Poista
  3. Nam mitä pihvejä! Nuo pähkinät on kyllä tosi hyvä idea ja muutenkin on ihanat mausteet pihveissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalamurekehan on aika blaa koostumukseltaan joten jorain crunchia tarvittiin ja suolapähkinät vaan niin sopii aasialaiseen makumaailmaan :)

      Poista
  4. Maukkaan kuulloisia pihvejä!

    VastaaPoista