sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pil pil pastaa - chiliä ja valkosipulia spagetissa nopeasti

Tässä yksi ilta kokkasin todellista "mitä kaapista löytyy- ruokaa". Idean näiden makujen yhdistämiseen sain itselleni todella rakkaasta espanjalaisesta keittiöstä ja ikuisesta suosikistani gambas pil pil-tapas annoksesta. Gambas pil pil on todella kuumassa saviastiassa  jättikatkarapuja kypsennettynä oliiviöljyssä valkosipuliviipaleiden ja chilin kera. Annoksesta on useita variaatioita, joskus saa tuoretta chiliä joskus kuivattuja chili hiutaleita.

Katkarapuja talossa ei ollut. Pastaa oli, valkosipulia oli, oliiviöljyä oli ja sambal oelekia oli. Näillä siis mentiin ja lopputulos oli todella ihana ja muistutti pil pil - kastiketta todella paljon.

Spagetti pil pil annokseen tarvitset:

Spagettia ( tai muuta pastaa)
valkosipulia
chiliä / sambal oelekia
oliiviöljyä
vettä


Aloita keittämällä pasta reilusti suolatussa vedessä. Kannattaa maustaa pasta reilulla suolalla koska silloin koko annos maistuu maukkaammalta ja suolaa ei tarvitse lisätä. Ruoka ilman suolaahan on todella kamalaa. Ehkä terveellistä, mutta ei maistuvaa.

Leikkaa 1 yksikyntinen valkosipuli todella ohuiksi viipaleiksi. Itse laitoin kynnen neljään osaan ja viipaloin ohuesti.


Kun pasta on melkein kypsää kuumenna pannulla n. 2-3 rkl oliiviöljyä. Lisää sekaan valkosipulit ja kypsennä. Älä polta valkosipuleita! Lisää sekaan itsellesi sopiva määrä chiliä. Itse laitoin n. 2 tl sambal oelekia yhdelle, mutta pidänkin tulisesta ruoasta.


Kun pasta on kypsää, valuta se ja lisää pannulle jossa on oliiviöljy, valkosipulit ja chili. Sekoita pasta kastikkeen sekaan ja tarjoile.Ruoanlaiton ei tarvitse aina olla tuntikausien näpertelyä ja kalliita raaka-aineita. Joskus hyvä ruoka voi syntyä vahingossakin yksinkertaisista hyvistä aineista. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti