sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Raparperi-vaniljahillo

Sain aivan valtavan määrän raparperia josta nyt keittelen hilloja, leivon piirakoita, pakastan talvea varten ja kyllästytän kaikki ihmiset raparperikeitoksillani. Raparperi on siitä hieno kasvi, että siitä on oikeasti moneksi. Jos haluaa tehdä raikasta kirpeämpää jälkkäriä sopii raparperi siihen loistavasti ja suuremmalla sokeri määrällä raparperista saa todella makeaa.

Raparperi-vaniljahilloa aloin keittämään ja ensin täytyy tehdä suurin työ ja leikata kaikki raparperi paloiksi


Hillo on äärimmäisen helppo tehdä. Hilloa varten tarvitset

500g raparperinpaloja (n. 8dl)
1 vaniljatanko 
500g hillosokeria

Itse tein nelinkertaisen annoksen joten kerroin raaka-aineet vain neljällä. 

Leikka vaniljatankoon pituussuunnassa halkio ja vedä veitsellä kaikki siemenet sisältä pois. Leikkaa vaniljatanko muutamaan osaan sen jälkeen.

Laita kaikki raaka-aineet kattilaanKuumenna seos kiehuvaksi. Alussa kannattaa sekoitella kattilaa pohjia myöden ettei sokeri pala pohjaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 5min Itseäni hämmensi, että seos ei tässä vaiheessa näyttänyt kovinkaan hillomaiselta, mutta jatkoin kuitenkin. 

Anna seoksen jäähtyä kattilassa hieman ennen kuin purkitat sen. Seos ei tässäkään vaiheessa näytä vielä hillolta vaan enemmänkin kiisseliltä. 

Kun purkit ovat jäähtyneet kunnolla säilytä niitä jääkaapissa. Hillon pitää seistä jääkaapissa vuorokauden ennen kuin se on käyttövalmista. Vuorokauden jälkeen seos oli hillomnaista ja maistui aivan taivaalliselta! Sopii erinomaisesti pannukakun tai lättyjen kanssa. Täytekakussa varmasti myös oikein maistuvaa.Nelinkertaisesta määrästä sain viisi 0,5 litran purkkia ihanaa vaniljaista hilloa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti