keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pala luksusta Singaporessa - Equinox ravintolan sunnuntaibrunssi


Singapore on mahtava paikka. Sieltä saa hyväää ruokaa ympäri maailman. Aasialaista ruokaa joka Aasian kolkasta, eurooppalaista, amerikkalaista ym... Singaporea pidetäänkin jokaisen foodien mekkana. Allekirjoitan tuon kyllä täysin. Singaporessa lomaillessa tuli syötyä kyllä about kaikkea mahdollista kanan jaloista vuohen jalkoihin ja hai-kalaan asti, mutta teen eri postauksen Singaporen aasialaisesta ruoasta. Tänään keskityn yksitään yhteen elämäni hienoimpaan kokemukseen joka tapahtui Singaporessa.

Olin kahden ystäväni Aasiaa kierämässä talvella ja Singaporesta olimme saaneet vinkin että siellä kannattaa ehdottomasti mennä sunnuntaibrunssille. Okei, no niin varmasti monessa muussakin kaupungissa kannattaa mennä sunnuntaibrunssille, mutta tämä ei ollutkaan ihan mikä tahansa brunssi. Tutkailin ennen matkaa vaihtoehtoja pitkään ja päädyin varaamaan paikat Swiss Hotel Stamfordin Equinox-ravintolasta (alla oleva kuva heidän nettisivuiltaan otettu)


Ravintola sijaitsee 70. kerroksessa aivan käsittämättömän upeissa maisemissa. Pöydästämme näkyi suoraan Marina Bay Sands-hotelliin joka on yksi Singaporen nähtävyyksistä. Valitettavasti brunssipäivänä oli todella sumuista ja harmaata (mutta *"?***+* kuuma!) joten kaikki kuvat eivät pääse oikeuksiin. 


Korkeudesta piti vielä sanoa, että molemmat ystäväni kärsivät korkeanpaikankammosta, mutta ravintolassa tuo ei heitä vaivannut ollenkaan. Lieneekö vaikutusta rajoittamattomalla Moët & Chandon shampanjalla?!?

Brunssi alkaa sunnuntaisin klo 11 ja aikaa on syödä klo 14.30 asti. Tuntuu pitkältä ajalta, mutta loppujen lopuksi aika loppui kesken. Brunssi maksoi n. 100€ joten ilmainen se ei ole, mutta matkailussa olenkin aina valmis maksamaan kokemuksista ja tämä oli sellainen kokemus maisemineen, että hinta tuntui hyvinkin alhaiselta. Brunssiin kuuluu siis rajoittamaton määrä Moët& Chandon shampanjaa, cocktaileja, viinejä , todella hyvää arvokasta ruokaa.Aloitetaan shampanjasta. Brunssi on hieman pettävä siinä mielessä, että pöytään ei missään vaiheessa tuoda pullollista shampanjaa vaan tiloissa pyörii useita tarjoilijoita jotka tarjoilevat shampanjaa suorana lasiin kaadettuna. Heti kun on enää n. kaksi senttiä samppakaljaa lasissa jäljellä rientävät he kaatamaan lisää. Pettävä brunssi on siinä mielessä, ettei ole mitenkään mahdollista sanoa kuinka monta lasia shampanjaa tulee juotua. Totesimmekin brunssin lopuksi, että join vain yhden lasillisen koska näin pohjan vain kerran :)


Ruokaa on tarjolla buffet pöydässä ja sitä haetaan itse, niin paljon kuin haluaa. On erilaisia kylmiä ja lämpimiä alkupaloja, lämpimiä ruokia, juustoja, jälkiruokia. Kuullostaa ruotsinlaivalta, eikö? Erona se, että laatu on miljoona kertaa parempi, tarjolla olevat ruoat ovat tuoreita ja mukana on pala luksusta.Blinejä ja kaviaaria, graavilohta, ihania salaatteja


Meni myös osteri-neitsyys tuolla matkalla kun pääsin maistelemaan tuoreita ostereita jotka tarjoiltiin luonnollisesti jäistä. Osterit olivat hyviä. Jos pitää merenelävistä, pitää ostereistakin. Vähän hot saucea mukaan niin maku oli taivaallinen! Tarjolli oli myös kampasimpukkaa, sushia, katkarapuja ym.... 

Lämpiminä ruokana oli makuja ympäri maailman. Koska Singapore on Iso-Britannian entinen siirtomaa oli tarjolla myös brittien perinteinen Sunday roast joka itselleni on hyvinkin tuttu 5 vuotta Englannissa asuneena. 


Tässä annoksessa erona se, että moni britti olisi krematoinut paahtopaistin läpikypsäksi kammotukseksi. Singaporelaiset osaavat tarjota punaisen lihan oikein ;)

Lisää pääruokia
Pääruokien jälkeen taidettiin nauttia lisää shampanjaa jonka jälkeen ehkä vielä vähän sitä shampanjaa kunnes oli sopivasti tilaa juustoille


Ihania vahvoja haisevia kermaisia ja murenevia juustoja ympärimaailman. Todella todella laadukas ja hyvä juustopöytä! Juustojen kanssa nautimme Bellinit, luonnollisesti shampanjaan tehtynä


Muistan, että jälkkäri ei oikein maistunut kenellekään koska olimme niin täynnä. Lisää juomia kuitenkin maistellessa olimme hakeneet lautasellisen herkkuja jälkkäripöydästä ja todennäköisesti syöneet ne kaikki

Bloody Mary-cocktail kuului cocktail-listaan myös kuten vihreät kirsikkapäällysteiset cocktailit. Kahvit ja konjakit sisältyivät myös, mutta niistä ei ole todistusaineistoa.

Kaikenkaikkiaan äärimmäisen hauska tapa viettää päivää Singaporessa, nautiskella upeista maisemista, mahtavasta ruoasta, shampanjasta ja muista juomista ja ottaa pieni singaporelainen seitinohut iltapäiväpöhnä :) 

Vinkki Singaporeen matkustaville, säästäkää penninne (20€) ja älkää menkö Singapore Flyeriin (iso maailmanpyörä). Singaporen näkee yläilmoista 360 astetta myös Equinox-ravintolan yläkerrassa sijaitsevsta New Asia Bar:sta. Siellä on Happy Hour sopivaan aikaan ja samalla saa ihailla maisemia cocktail-lasi toisessa kädessä. 

Lisää maisemia ravintolasta7 kommenttia:

 1. Kiitos, oli ihanaa! Uudestaan pakko päästä.

  VastaaPoista
 2. Elämäni ehdottomasti paras brunssikokemus! Jos nenä näyttää vielä joskus Singaporeen kuuluu tuo sunnuntaikattaus varmasti listalle :) Kerrassaan huikea!

  N.

  VastaaPoista
 3. Pitääkö varata etukäteen,vai mennä ja ostaa lipun paikanpäältä?
  -Kiitos tiedosta-

  VastaaPoista
 4. Me varasimme etukäteen. Onnistui helposti sähköpostitse. Soittivat vielä päivää ennen brunssia, että olemmeko edelleenkin tulossa. Hyvää palvelua siis! Itse suosittelisin ehdottomasti varaamaan etukäteen koska kun matkustaa niinkin kauas kuin Singaporeen ei halua jäädä paitsi tästä. Tosin, kaupungissa useampi muukin ravinteli tarjoaa sunnuntaibrunsseja erilaisten menujen kera. Mutta jos haluat yhtä huikeat näkymät suosittelem Equinoxia :)

  VastaaPoista
 5. Oi oi oi! :) Täytyypä kurkata onko brunssia vielä tarjolla meidän matkan aikana. Satutaan olemaan juuri sopivasti sunnuntaina Singaporessa. :P

  VastaaPoista
 6. Oi oi oi! Näyttää kerassaan upealta. :) Laitan vinkin korvan taakse, kurkkaan ensin vähän muitakin Singaporen brunssitarjontoja. En ymmärrä miten en brunssifanina tajunnut aiemmin, että Singaporessa voisi mennä brunssille!

  VastaaPoista